Sportszemle — 2013/05/29 at 06:30

Sportszemle 2013.05.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Focigyilkos problémák, elég volt belőletek!Túljutott a gólvonalon a labda vagy sem? Ez a kérdés a közvetítéseket néző milliók számára nem létezik, elvégre azonnal láthatják a képernyőn, mi történt. Bár a nemzetközi szövetség döntéshozói sokáig küzdöttek a technika alkalmazása ellen, végül rábólintottak a videobíróra, ám arról továbbra sincs szó, hogy azt kiterjesszék például a lesekre is.

Embedly Powered

via Origo

A Felix Promotion versenyzői és részt vettek a Nagy SportágválasztónMajd’ húszezer látogató, és seregnyi sportág, ami közül választhattak a gyerekek – óvodástól a középiskolás korig. Jó néhány olimpiai és világbajnok segített az eligazodásban, akik nyilván mind-mind a saját sportáguk mellett „kampányoltak”. | Totalsport.hu

Embedly Powered

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj alapításáról döntött a kormányFelsőoktatási intézményekben hallgatói jogviszonnyal rendelkező, ötkarikás sportágakban szereplő, olimpiai, világ- vagy Európa-bajnoki éremesélyesnek számító versenyzőknek adható Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj alapításáról döntött a kormány. A Magyar Közlönyben kedden megjelent – és nyolc nap múlva hatályba lépő – rendelet értelmében az ösztöndíjprogram működtetéséért a sportpolitikáért felelős miniszter (jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztere, Balog Zoltán) felel, a munkáját tanácsadó testület segíti.

Embedly Powered

Már egy Messije sincs a magyar pólónakGerendás György a következő szezon végén távozik Egerből, ahol kilenc éve dolgozik, és a múlt héten másodszor nyert bajnokságot a csapattal. A játékosként olimpiai bajnok edző nem érti, miért nem veszik észre a szponzorok, hogy a vízilabdában lehet a legolcsóbban sikercsapatot építeni, és miért nem látják be a sportág irányítói, hogy senki sem akar februárban pólómeccset nézni. Szerinte a magyar klubok azért nem érnek el jelentős nemzetközi eredményeket, mert eltűntek a Benedekhez, Kásáshoz és Biroshoz hasonló szupersztárok, de az sem jó, hogy túl sok erős csapat van a magyar bajnokságban.

Embedly Powered

via Origo

Sólyomszem helyett jó egy telefon isSzerhij Sztahovszkij a Roland Garroson maga szolgáltatott bizonyítékot, hogy az egyik labdája a játékvezető ítéletével szemben nem kint, hanem bent volt. Az ukrán telefonjával fotózta le a salakon a labda nyomát, a felvételt ki is twittelte. Sztahovszkijon valószínűleg a vitatott pont sem segített volna, Richard Gasquet-tól simán kikapott 6:1, 6:4, 6:3-ra.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

50 százalékkal több szponzorpénzt vár az UEFA az Euro 2016-tól

Az UEFA 450-500 millió euró bevételt remél a szponzoroktól az Euro 2016 kapcsán, ami 50 százalékkal több, mint az előző...

Close