amerikaifutball, Sportmarketing — 2013/05/24 at 11:50

Microsoft touchdown az NFL pályákon

by

400 millió dollárt érő ötéves szerződést kötött a Microsoft az NFL-lel. Interaktív televíziós szolgáltatások, Microsoft technológia a pálya szélén, a jövő elérkezett!

Többrétegű megállapodás jött létre a szoftveróriás és az NFL között. A Microsoft a liga hivatalos pálya széli technológiai partnere lett, emellett a cég három terméke is hivatalos fokozatot kapott az NFL-ben: a Surface a tablet, a Windows az operációs rendszer, míg az Xbox a játékkonzol kategóriában.

Microsoft NFL szponzoráció

Az együttműködésnek köszönhetően az NFL-csapatokat Microsoft eszközökkel látják el, így például az edzők a hagyományos mágnestáblák helyett hálózatba kötött Surface tableteken kommunikálhatnak a játékosokkal, visszanézve játékhelyzeteket különböző kameraállásokból. A játékvezetők számára sem papírlapon kell többé leadni az észrevételeket, játék megállítási kérelmeket, hanem digitális formában. Az üzlet része, hogy a Microsoft olyan – a televíziós közvetítések miatt különösen értékes – terültre jutott be, ahova kevés márkának sikerül: a Surface logók hamarosan feltűnnek az NFL-pályák szélén, a visszajátszó állomások takaróponyváin.

NFL visszajátszó állomás

Természetesen az együttműködéssel a szurkolók is jól járnak. Az év végén debütáló Microsoft Xbox One túllép a hagyományos játékkonzolok nyújtotta szolgáltatásokon és sokkal inkább interaktív szórakoztató központként funkcionál. A szurkolók az Xbox One-on keresztül exkluzív NFL tartalmakat élvezhetnek, nem beszélve arról, hogy meccsnézés közben a Skype-on videochatelhetnek az ismerőseikkel, élő statisztikákhoz férhetnek hozzá, vagy összefoglalókat, lassításokat nézhetnek meg, amíg áll a játék. Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Fantasy Football League adatokat szintén integrálják a szolgáltatásokba. És ha mindez nem lenne elég, a többféle mobileszközzel rendelkező ínyencek számára a SmartGlass technológia segíti a televízió és a hordozható készülékek közötti kommunikációt és vezérlést, tehát például a fotelben ülve második képernyőként használhatjuk a mobilunkat, vagy a tabletünkről irányíthatjuk az okostévé netes funkcióit.

xbox-one-nfl

Forrás: nfl.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.05.24.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close