atlétika, Sportmarketing — 2013/05/17 at 11:50

Sportos magyar startupok – Running Tours Budapest

by

Prezi, Ustream, Logmein: Fejlődő tudásalapú magyar vállalkozások – startupok- a világhírnév útján. De vajon sportos vonalon is elképzelhető ugyan ez?

Napjainkban egyre többet hallani a startup kifejezést, de a sport berkein belül talán még kevésbé ismert ez. Cikksorozatom célja, hogy bemutatassam az ilyen jellegű hazai vállalkozásokat.

Running Tours Budapest

A Grundfoci, a Sportwavez, valamint a Statzup után lássuk a Running Tours Budapest projektet! Szeretsz futni? Várost néznél? Akkor kösd össze a kettőt, sokkal izgalmasabb így! Az állandó útvonalak mellett ráadásul egyéni, személyre szabott túra is igényelhető. Az alapítók Boda Eszter és Kiss Ágnes, akik utazásaik során maguk is futva járják be a városokat. A vállalkozás hátteréről Esztert kérdeztem, de ha Ágira is kíváncsiak vagytok, május 21-én egy kerekasztal beszélgetésen személyesen is találkozhattok velük.

Eszter, köszönöm hogy elfogadtad a felkérést az interjúra! Honnan jött az ötlet, mikor indult a Running Tours Budapest?

Az ötlet onnan jött, hogy egy ideje, amikor üzleti útra megyek, viszek magammal futócipőt is és így szoktam várost nézni. Gentben (Belgium) pedig felfedeztem, hogy ennek a tevékenységnek szervezett formája is van és létezik ún. running tour. Később szembesültem vele, hogy Európában szinte minden fővárosban elérhető ez a program. Az ötlet 2012. novemberben vált elhatározássá egy TedX konferenciát követően. A konferencia témája a „Mit jelent a siker?” volt.

runningtours

És hogyan szereztetek forrást az induláshoz, megvalósításhoz?

Forrást a félretett pénzünk jelentett, illetve volt 2 kisebb szponzorunk, akik pár dologban segítettek minket, mint például céglapítás és ügyvédi szolgáltatások.

Hányan dolgoztok jelenleg a projekten? Főállásban, vagy munka mellett?

Jelenleg 3-an dolgozunk a projekten, 2-en főállás mellett, mint alapítók, a 3. tagunk pedig egyetemista.

Mesélnél a további terveitekről, céljaitokról?

További terveink, hogy bővítsük a túrákat először itthon, vidéki helyszíneket is implementálva a programba. Később szeretnénk speciális túrákat szervezni látássérült és vak turistáknak, amely szolgáltatással egyedülállóak lehetnénk az effajta piacon. 3-4 éves tervünkben szerepel, hogy a környező országok fővárosaiban (Belgrád, Bukarest) is szervezzünk futótúrákat a Running Tours Budapest színeiben.

Végül Tőled is megkérdezem: mit tanácsolnál azoknak, akik most kedvet kaptak, vagy esetleg már van is saját ötletük, merre, hogyan induljanak el?

Én azt tanácsolnám, hogy először is győződjenek meg arról, hogy tényleg van-e adottságuk/tehetségük az ötlet megvalósításához, illetve az adott tevékenység űzéséhez. Ezen kívül azt gondolom, hogy akkor érdemes belevágni az adott dologba, ha az illetőt huzamosabb ideig nem hagyja nyugodni a vállalkozás beindításának ötlete és minden reggel az az első gondolata. Kicsit hasonló a szerelemhez… Ez jó jel lehet, akkor meg kell próbálni.

Eszter, nagyon szépen köszönjük a válaszokat és a tanácsokat! Sok sikert kívánunk a céljaitok eléréséhez!

Ha tetszett a cikk, kövesd figyelemmel az oldalt, hamarosan jelentkezünk a következő résszel!

One Comment

  1. Pingback: Coworking irodát a sportszervezeteknek! | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.05.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close