labdarúgás, Sportpolitika — 2013/04/29 at 11:50

Futball a békéért: a női egyenjogúság támogatása Pakisztánban

by

Malala Yousafzai a nők oktatáshoz való joga mellett állt ki, amikor egy tálib extrémista meglőtte. A 15 éves lány felépült sérüléseiből és közreműködött az Egyesült Arab Emirátusok és Pakisztán közötti béketeremtő labdarúgó meccs létrehozásában.

Malala Yousafzai neve tavaly októberben vált világszerte ismertté: egy merénylő néhány méterről fejbe lőtte, amikor a lányok iskoláztatási jogáért kampányolt. Birminghami gyógykezelés után, pakisztáni értelmiségiek segítségével létre hozott egy jótékonysági alapítványt, amely kiáll a pakisztáni lányokért, és a női jogokért, valamint a megalázott nem taníttatásáért. Az alapítványt komoly támogatói közé tartozik Angelina Jolie világhírű filmcsillag is.

Malala Yousafzai

Yousafzai ezúttal a pakisztáni válogatott labdarúgó Kashif Siddiqivel fogott össze egy béketeremtést szolgáló futballmeccs megszervezésére. Az Egyesült Arab Emirátusok és Pakisztán közötti mérkőzésre szeptember 21-én, az ENSZ nemzetközi békenapján kerül sor. A találkozó célja Yousafzai ügyének globális kiterjesztése a Peace and Sport [Béke és Sport] mozgalmon keresztül. A bevételt a kislány alapítványa kapja.

Football for Peace kampány

A mérkőzést Siddiqi jelentette be a Peace and Sport Dubai 2013 Fórumon. A rendezvényt első alkalommal tartották a Perzsa-öböl térségében, ahol több mint 500 döntéshozó gyúlt össze a sport-, és a magánszektorból, valamint a politikai életből. A fórum témája a „Fenntartható béke építése a sporton keresztül. Közösen.” címet viselte. Yousafzai , a világ legfiatalabb Nobel-békedíj jelöltje, videó üzenetben jelentkezett be, mert a sérülései még nem teszik lehetővé az utazást.

Futballmeccs a békéért

Forrás: alarabya.net 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.04.29.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close