labdarúgás, Sportszponzoráció — 2013/04/16 at 11:50

24 millió eurós mezszponzor a Real Madridnál

by

A világ egyik legismertebb klubja április 30-án a Fly Emirates légitársasággal ír alá négy évre szóló hivatalos mezszponzori megállapodást.

A Marca napilap értesülései szerint hivatalosan április 30-án szignálják a Real Madrid és a Fly Emirates képviselői a csapat új mezszponzori szerződését. A 2013-14-es szezontól kezdődően négy évre szóló megállapodás során a királyi gárda évente 24 és 26 millió euró közötti összeggel gazdagodhat, amely rekord a klub életében.

RealMadrid_FlyEmirates

A két szervezet kapcsolata 2011-ben kezdődött, amikor a Fly Emirates a Real Madrid hivatalos légitársasága lett. A második szintű szponzori partnerség éves szinten 5 millió eurójába kerül a dubai cégnek. A spanyol klub célja, hogy a szorosabb együttműködés segítségével meghódítsa a Közép-Keletet.

A Fly Emirates ugyanakkor az európai pozícióját erősíti a szerződéssel. Mivel a légitársaság kereskedelmi stratégiájának fontos eleme a labdarúgás, magas szinten vesznek részt az öreg kontinens klubfutballjában: amellett, hogy az olasz AC Milan és a francia Paris Saint-Germain felsőjén is szerepel a cég logója, novemberben egyeztek meg az angol Arsenallal a mezszponzori szerződés öt évvel való meghosszabbításáról, valamint a klub stadionjának névadói jogát is kiterjesztették hét évvel.

real-madrid_fly-emirates-mez

A Real Madrid jelenlegi mezszponzori szerződése a Bwinnel az idei szezon végén jár le. A fogadóiroda 2007 óta partnere a klubnak és kapcsolatot a továbbiakban is fenntartják, igaz, alacsonyabb szinten.

 

Forrás: marca.com

One Comment

  1. Pingback: Szárnyaló emirátusok | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.04.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close