labdarúgás, rövidhír, Sportszponzoráció — 2013/04/03 at 12:20

Di Canio jött, a szponzor ment?

by

A szombati Manchester United elleni vereséget követően a Sunderland vezetőedzőjét, Martin O’Neillt menesztették a pozíciójából. A helyére érkező új menedzser azonban sok embernél kiverte a biztosítékot.

Ez a menedzser nem más, mint a 44 éves Paolo Di Canio, aki hírhedt igencsak szélsőséges nézeteiről. Di Canio a negyedosztályú Swindon Town-t irányította sunderlandi kinevezése előtt, ahol ugyancsak nagy vehemenciával és elszántsággal vetette bele magát a munkába.

Az eltökéltséggel és az akarással nincs is probléma, azonban az olasz, volt labdarúgó nem rejti véka alá szélsőséges fasiszta nézeteit. Emiatt az olasz Lazio szurkolói még mindig istenítik Di Caniot, viszont a britek teljes megrökönyödéssel vették tudomásul a Premier League-be “igazolását” . A fasizmus iránti vonzalmát 2005-ben nyilvánosan is vállaló Di Canio kinevezése után David Milliband, korábbi brit külügyi államtitkár lemondott a Sunderland alelnöki tisztségéről, illetve II. világháborús veterán szurkolók bojkottjukat fejezték ki a csapat jövőbeni mérkőzései ellen.

Ezt még csak tetézte az a tény, hogy a Sunderland csapatának a mezszponzora, az Invest in Africa a szponzori megállapodás újragondolását kérte az új edző érkezését követően. A szervezet a nyitott üzleti gondolkodást és a fekete kontinensbe való befektetéseket hirdeti, s 2012-ben kötött egy éves kontraktust a csapattal, aminek a meghosszabbítása következne, azonban a szélsőjobboldali olasz ezt a számítást keresztülhúzhatja: 20 millió fontról van szó.

Szakértők szerint számos szempont fog találkozni a két fél közötti tárgyalások során, azonban Di Canio személye egyelőre döntő faktornak bizonyul. Annak ellenére, hogy 2005-ban kijelentette, hogy „fasiszta vagyok, nem rasszista”, a szponzor nem érzi hitelét egy ekkora befektetés megkockáztatásának.

Forrás: marketingmagazine.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.04.03.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close