Sport PR, többféle sportág — 2013/04/01 at 11:59

Bolondok napi sportcsomag

by

Sok helyen, de többnyire az Egyesült Államokban igencsak „komolyan” veszik április 1. napját. Egyes csapatok PR és marketingosztályai jobban várják ezt a napot, mint a karácsonyt, mivel ilyenkor könnyen eladható egy kis tréfa.

Bolondok napja alkalmából most összegyűjtöttem pár érdekes történetet, esetet, amelyek kacajt csaltak ki a tömegekből.

1. Akinek, olyan tulajdonosa van, mint Mark Cuban, annak nem kell aggódnia, hogy berozsdásodik a csapat hírneve vagy éppen unatkozni fognak a szurkolók. Bizony a Dallas Mavericks 54 éves feje, 2010-ben megtréfálta az egész publikumot egy megrendezett jelenettel. Jó poén volt a 2,3 milliárd dollárral rendelkező Cubantól.

A bíróverés magasiskolája:

2. Az egyik legjobb sztori a Build-a-bear Workshop tulajdonosainak nevéhez fűződik, akik 2008-ban a Pekingi Olimpián kapva kapván, óriási átverést hintettek el a sajtóban. A két volt olimpikon [Connie Carpenter és férje, Davis Phinney] egy sperma- és petesejt bankot jelentett be, „Olympic Genes” [olimpiai gének] néven. A Velonews, kerékpáros szaklap leírásában az szerepelt, hogy most itt az esély mindenki számára egy bajnok felnevelésére. Ehhez „csupán” 250 000 dollárt kell leperkálnia per petesejt, illetve per spermium. Sőt ezt megfejelve a kliens akár ki is választhatja az ultra-mega-szupersztár utódját potom 1 millió dollárért, garantálva az olimpiai sikereket. Hát, nem zseniális?

3. Maradona, az argentinok nemzeti hőse két évvel az 1986-os világbajnoki győzelem után Oroszországba, a Szpartak Moszkvába igazolt. De csak papíron. Egy szovjet lap, az Izvestia elkezdett cikkezni erről a hírről. Ezzel nem is volt semmi baj, míg az információ eljutott az egyik legnagyobb hírügynökséghez az Associated Presshez, akik szétküldték a világban a hírt, megtréfálva az oroszokat. De, mivel a szovjet testvérek nem voltak túl „kompatibilisek” ezzel a poénnal, nagyon sok embernek vörösödött a feje a Kremlben, miután kiderült, hogy kacsa az egész.

4. S, végül a FatSox. A naivitás meglovagolásának az egyik ékköve. Mindent el lehet adni macskával, kutyával, nővel, és persze ha kapcsolódik a fogyókúrához. 2000-ben a Daily Mail elhintett egy új „csodaszert”, aminek segítségével egyszerűen lehet fogyni. Ez a különös precizitással megtervezett design zokni, forradalmian új módszerének köszönhetően az izzadság során felszívja a test lipidjeit, ezzel fogyasztva a pácienst. Ezek után csupán ki kell öblíteni a ruhaneműt, s így meg is szabadulhatunk a felesleges kilóktól. Az átverés ténye egyértelmű? Azt gondolták, hogy igen, de amikor számos érdeklődés futott be a szerkesztőségbe a zokni megrendelésével és árával kapcsolatban, sokan csak tátották a szájukat az áprilisi tréfa sikerén.

Forrás: metro.co.uk; sports.gunaxin.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.04.01.

Húsvéti különszám fantasztikus képekkel illusztrált sportmarketing témájú cikkekből.

Close