labdarúgás, Sportgazdaság — 2013/03/26 at 11:50

13,5 milliárd forintból épül az új Fradi stadion

by

A Kolozsvár elleni gólnélküli döntetlennel búcsúzott az FTC az Albert Stadiontól. Az új Fradi szentély 13,5 milliárd forintból épül, a régi stadion darabjait ereklyeként értékesítik.

A Kolozsvárral játszotta az FTC a búcsúmeccsét az Albert Stadionban. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által az új stadion generálkivitelezésére és a meglévő létesítmény bontására lefolytatott közbeszerzési eljáráson a Market Építő Zrt nyújtotta be a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot. Az új komplexum 13 488 488 019 forintból épül fel.

fradi-stadion

A munkaterület átadása megkezdődött, a stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles fizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A zöld-fehérek a munkálatok ideje alatt a Puskás Ferenc Stadion játsszák hazai mérkőzéseiket.

springer szobor

A Ferencváros a nyugaton bevett szokás szerint értékesíteni kívánja a lebontásra kerülő Albert Stadion egyes részeit és tartozékait. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint gyeptéglák, szögletzászlók, vagy akár sorszámozott díszcsomagolású, feldarabolt kapufák kerülhetnek eladásra. Az ereklyék értékesítéséből befolyó bevétel a klub utánpótláskasszájába kerül.

Forrás: ftc.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.03.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close