olimpia, Sportszponzoráció — 2013/03/19 at 12:00

Rekord számú érmet osztanak ki Szocsiban

by

Minden eddiginél több, közel 1300 olimpiai és paralimpiai érem kerül átadásra Szocsiban a 2014-es téli játékok során. Közben a szervezők és a szponzorok is gőzerővel készülnek: egymást érik a hivatalos bejelentések.

Sidorenko és Chernyshenko

Az Adamas ékszerész céget nevezték ki a Szocsi téli olimpia hivatalos beszállítójának az „Ékszerek, nemesfémek, drágakövek és érmek” kategóriában. Ez azt jelenti, hogy az Adamas ékszerészei készítik a játékok során kiosztásra kerülő közel 1300 arany-, ezüst- és bronzérmet. Az olimpiai érmek hivatalos bemutatására májusban kerül sor.

egyedi 100 rubeles a Szocsi téli olimpiára

A szervezők azt is nyilvánosságra hozták, hogy száz nappal az olimpia kezdete előtt az Orosz Központi Bank egyedi 100 rubelest bocsát ki. A bankjegy egyik oldalán egy snowboardos látható, aki Szocsi felett száll, a másikon pedig az olimpiai stadion egy tűzmadárral. Az érmék formatervezésével a Goznak vállalat festői bízták meg, Alekszandr Baklanov nemzeti festő vezetésével. A 100 rubeles bankjegy képének ötlete Pavel Busujevtől, egy szentpétervári egyetemistától származik. Az új bankjegy érdekessége, hogy először összpontosít a függőleges irányra.

Omega-Seamaster

A XXII. téli olimpiát 2014. február 7. és 23. között rendezik, a XI. téli paralimpiai játékokra pedig két héttel később, március 7-16. között kerül sor. A nagy esemény közeledtét jelzi, hogy sűrűsödnek a hivatalos bejelentések: szervezőbizottság januárban mutatta be az olimpiai fáklyákat, az Omega [a szocsi téli olimpia hivatalos időmérője] februárban adta ki különleges karóra kollekcióját az egy éves visszaszámlálás alkalmából, míg március elején a Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] koordinációs bizottsága utolsó előtti ellenőrző körútján nagyon pozitívra értékelte az előkészületek állapotát.

Olimpiai karikák Szocsiban

Forrás: sochi.ru

One Comment

  1. Pingback: Így néznek ki a szocsi téli olimpia érmei | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.03.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close