kosárlabda, rövidhír, Sportgazdaság — 2013/03/13 at 12:15

Globális térhódítás

by

A nemzetközi sportesemények megtekintése immáron nem tartozik a privilégiumok táborába, sőt a globalizációnak köszönhetően a különböző országokban zajló események csupán egy kattintásra vannak tőlünk.

A televíziózásnak és az internet dinamikus terjedésének köszönhetően az év legtöbb napján, a nap bármely szakában lehetőségünk nyílik sportközvetítést nézni. A stream technológiáknak hála szinte minden elérhetővé vált a nézők számára. Véleményem szerint azonban egy sportesemény, csak akkor válik igazán katartikus élménnyé, amikor közvetlen kapcsolat alakul ki a csapat és a nézők között.

Annak érdekében, hogy a fent említett kapcsolatot még sikeresebben elmélyítsék, az amerikai Nemzeti Kosárlabda Szövetség, az NBA a globalizációt segítségül hívva újabb nemzetközi előmérkőzéseket jelentett be a következő szezonra. Ez egy nagyon jó apropó, hogy az egyesült államokbeli fanok igényein kívül, a világ minden táján lévő szurkolók NBA-étvágyát is kielégíthessék.

A liga első alkalommal utazik Brazíliába és a Fülöp-szigetekre, illetve Manchester városába is, ahol az Oklahoma City Thunder és a Philadelphia 76ers összecsapását nézhetik meg a brit szurkolók, a BBVA, a liga globális partnerének támogatásával. Az előmérkőzések október 5-én kezdődnek Isztambulban [Oklahoma City Thunder – Fenerbache Ülker], majd okt. 6-án Bilbaóban folytatódnak, ahol a Philadelphia az Uxue Bilbaóval csap össze.

A Houston Rockets és az Indiana Pacers csapatai a liga történetében először a fülöp-szigeteki Manilában pattogtatnak, majd utaznak tovább Taipei városába. Eközben október 12-én a Chicago Bulls a Washington Wizard ellen mérkőzik meg a világ másik felén, Rio de Janeiróban, Brazíliában. Ezek mellett a Golden States Warriors és a Los Angeles Lakers mutatja meg játéktudását két alkalommal Kína metropoliszaiban, Peking és Sanghaj városában.

Az NBA-ben 1978 óta vannak az USA-n kívül előmeccsek, de eddig többnyire Európára és Kínára fókuszáltak. Most a szponzoroknak és a komoly érdeklődésnek köszönhetően a lehetőségek tárháza újabb ajtókat nyitott ki, így a világ más pontjain is élvezhetővé válnak élőben a legjobb kosárlabda meccsek.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.03.13.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close