labdarúgás, rövidhír, Sportszponzoráció — 2013/03/12 at 13:00

Ó, ó, ó, hol a millió?

by

Azok a milliók, még bizony mindig a labdarúgók bankszámláján tornyosulnak. Ráadásul olyan magasságokig emelkednek eme összegek, hogy egy-két ország adósságtörlesztése megoldódna belőlük.

Vágjunk is bele a közepébe, vagyis az elejébe, ahol már több éve nincsen változás, mivel egy londoni születésű úriember kibérelte magának az első helyet. Hölgyeim és Uraim, David Beckham testesíti meg azon érát, amelyben a labdarúgók már kinőtték a sportoló jellemzést, s immáron olyan márkát, piacképes „tőkét” képviselnek, amellyel a sport és a showbusiness világát is meghódították.

A goal.com listája szerint a 2013-as Rich List-et [“Gazdagok Listája”] Beckham toronymagasan vezeti a maga 175 millió fontos vagyonával. Becksy a tavalyi évben, csak a pályán kívüli reklámbevételekből 20 millió fontot szedett össze, hála az Adidas, a H&M és a Diet Pepsi vállalatoknak. Emellett a Londoni Olimpia is hajtott a malmára, mivel nagykövete volt a Samsungnak és a Sainsbury’s-nek is. Párizsba igazolása óta is ugrott az értéke, mivel a piacképességére a francia vállalatok is felfigyeltek, sőt a PSG-ben az 5 hónapos kontraktusáért 3,4 millió fontot is kap, azonban ezen összeget egy gyermekalapítvány számára ajánlja fel.

A második helyen, bőven lemaradva, a négyszeres Aranylabdás Lionel Messi áll 115,5 millió fonttal. Messi meghosszabbította szerződését a Barcelonával, így már heti [!] 251 000 fontból [kb. 83 millió Ft] gazdálkodhat. Neki is komoly összegű szerződései vannak, többek között a Pepsivel, az Adidas-szal, EA Sports-szal, a Dolce & Gabbana-val, a Herbalife-fal és további globális vállalatokkal.

A harmadik helyen, a Real Madrid sztárja, Cristiano “CR7” Ronaldo áll 112 millió fonttal. “Szegény” Ronaldo “csak” 157 000 fontot keres hetente, de annyira nem kell szomorkodnia a portugálnak, mivel a Nike, a Coca Cola, az Armani, a Castrol, a Bugatti, a Motorola és más vállalatok hozzájárulnak az éves summájához. Mivel van is mit a tejbe aprítani, így több ingatlannal és számos luxusautóval [Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, stb.] is rendelkezik a Real támadója.

A negyedik helyen Kaká „szomorkodik” a maga 66,5 millió fontos vagyonával, majd jöhetnek a többiek: az ötödik Ronaldinho 63 millió fonttal; a hatodik Samuel Eto’o 52 millió fonttal; a hetedik Wayne Rooney 50 millió fonttal; a nyolcadik Zlatan Ibrahimovic 47 millió fontnyi vagyonnal, a kilencedik Rivaldo 45,5 millió fonttal és a legjobb tízbe még Rio Ferdinand fért be 42 millió fontos összvagyonával.

Forrás: goal.com

One Comment

  1. Pingback: Neymar lesz a következő Beckham? | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.03.12.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close