Sportmarketing, tenisz — 2013/02/26 at 11:30

Gém, szett, meccs: intelligens teniszütő a Babolattól

by

A Babolat szenzorokkal teli teniszütője a játék minden pillanatát rögzíti digitális formátumban: ahogyan az ütőt tartod, a pörgetéseidet vagy éppen a szerváid sebességét. A Play and Connect névre keresztelt ütőt Nadalék már letesztelték, de forgalomba csak később kerül az év folyamán.

A technikai kütyük szép lassan meghódítják a sport világát, élvezetesebbé téve a játékot és segítve a fejlődésedet, nem beszélve arról, hogy a teljesítményedet bármikor összehasonlíthatod, vagy megoszthatod az ismerőseiddel. A Babolat különleges teniszütőjének köszönhetően a tenisz sem marad el a többi sportág mögött.

Babolat Play and Connect

A beépített érzékelőivel a Play and Connect minden adatot rögzít a játék valamennyi eleméről: az ütés típusától kezdve, az menet hosszán át, a labda helyzetéig az ütő felületén. Az összegyűjtött adatokat vezetéknélküli kapcsolaton keresztül továbbítja a számítógépek, okostelefonok képernyőire. A játékosok és edzőik így pontosan felmérhetik a pillanatnyi állapotot és ennek megfelelően alakíthatják a követendő stratégiát. Az adatok grafikai megjelenítése hasznos eszköz a mérkőzések utáni elemzések során is.

Noha Nadalék már tavaly kipróbálhatták, a Play and Connect csak idén kerül forgalomba, 250 euró körüli áron. A szenzorokkal teli ütő nem jelent versenyhátrányt, súlya nem nehezebb a hagyományos társaiénál.

Babolat Play and Connect grafikonok

Forrás: babolat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.02.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close