Hírlevél — 2013/02/08 at 06:50

Ecclestone újabb nagy dobása

by

A Forma 1 teljhatalmú egyeduralkodója, Bernie Ecclestone ismét bevetette karakán személyiségét és egy „igen kedvező” megállapodást kötött.

Ha az arab tőke és a sport világa összekapcsolódik, akkor annak általában egy hosszú távú, mindkét fél számára előnyökkel járó kapcsolat a vége. A közel-keleti olajországok sportban való megjelenése egyre inkább válik hétköznapivá, s tudatos stratégiájukkal a legnagyobb eseményeken, ligákban, sportágakban vannak érdekeltségeik. Ez nem más, mint egy nagyon célorientált imázsépítés.

Ennek a folyamatnak a legújabb állomása Bernie Ecclestone és az Emirates légitársaság közötti sok millió dolláros történet. A felek egy dubai sajtókonferencián jelentették be, hogy az arab légitársaság globális partnere lesz a száguldó cirkusznak. A megállapodás alapján a 19 futamból 15 versenyen az Emirates pálya menti reklámelhelyezésre kap engedélyt az elkövetkező öt évben.

Ecclestone nem hazudtolva meg önmagát, ismét egy hatalmas üzletet kötött, aminek a financiális részleteit nem hozták nyilvánosságra, viszont a Financial Times spekulációi szerint az egyezség több mint 200 millió dollár értékű lehet.

A négy futam, amelyiken az Emirates nem lesz jelen: a nyitóverseny Ausztráliában [itt a Qantas légitársaság a kedvezményezett], a Bahreini Nagydíj [2004 óta a Gulf Air szponzorálja], az Abu Dhabi Nagydíj [itt az Etihad van jelen], illetve a monacói verseny, ahol szponzorációs jogok a helyi szervezőket illetik meg, s nem a Forma 1 csoportot.

A Forma 1 mellett letett vokson kívül az Emirates elnöke Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum további bejelentésekre készül a közeljövőben: megújítják a szerződést az Arsenal FC labdarúgó klubbal, új szponzori kontraktust kötnek a 2014-es Nemzetközösségi Játékok szervezőivel, illetve a hivatalos légitársaságává válnak az ATP World Tour teniszbajnokságnak.

Forrás: sportspromedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.02.08.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close