Sportszemle — 2013/02/06 at 07:11

Sportszemle 2013.02.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Elegánsan vagány Ronaldóék új mezeBrazília, Hollandia és Portugália egy héten belül mutatta be a válogatott új mezét. A braziloké meglehetősen egyszerű lett, a hollandoké egy kicsit “horvátos”, a portugáloké pedig elegáns és vagány egyben.

Embedly Powered

via Origo
Hagyta győzni a futót: a fair play bajnoka – Sport24A Facebookon terjed az a történet, amelynek során egy spanyol atléta győzelemhez segíti figyelmetlen ellenfelét. Iván Fernandez Anaya nevétől zeng a Facebook nemcsak idehaza, hanem nemzetközi “vizeken” is. Egy olyan történet részese ugyanis a baszk atléta, amely manapság már szinte elképzelhetetlen a sport világában. Egy december 2-i, 10 kilométeres futóversenyen történt meg az eset.

Embedly Powered

via Hir24
Tomori álma valóra vált, gyalázatról beszélnek a románokKét győri kézilabdázó is Macedóniában folytatja A szenzációsan védekező Ferencváros nőikézilabda-csapata 23-22-re nyert a végső győzelemre is esélyesnek tartott román Oltchim Valcea otthonában a Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi nyitófordulójában. “Alig tudom elhinni. Úgy nyertünk, hogy a támadójátékunk nem volt jó, de nagyon taktikusan és okosan játszottunk.

Embedly Powered

via Origo
Szurkoljunk pozitívan mostantól! De hogy?A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága helyben hagyta a fegyelmi bizottság ítéletét: zárt kapus lesz a magyar-román világbajnoki selejtező, amelyre negyvenezer drukker ment volna március 22-én. A hazai szövetség (MLSZ) persze nem adja fel, de a CAS-hoz fordulás inkább csak szimbolikus, a nemzetközi sportdöntőbíróság nem szokott ugyanis szövetségek életébe direktben avatkozni.

Embedly Powered

Mitől égnek ki a fiatal sportolók? – InforádióInfoRádió Egy angol tanulmány azt állapította meg, hogy a túlzott elvárások miatt a profi klubok fiatal sportolóinak többsége hamar a kiégés jeleit mutatja. Lénárt Ágota sportpszichológus szerint a gyereksportolókat főleg a mozgás öröme és a barátkozás motiválja, a túlzott eredménykényszer miatt sokan megakadnak a fejlődésben.

Embedly Powered

ujsagok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Tanulj teniszezni Nadaltól a mobilodon!

Mobiltelefonra letölthető alkalmazás segítségével tanulhatsz Rafael Nadaltól teniszezni. Fejlődésedet mérheted és a többiekkel is megoszthatod.

Close