labdarúgás, póker, Sportmarketing — 2013/01/23 at 12:00

Ronaldo adhat lökést a póker népszerűségének Brazíliában

by

A labdarúgástól 2011-ben visszavonult Ronaldo a világbajnok pókerjátékossal, André Akkarival népszerűsíti a kártyajátékot Brazíliában.

A világ egykori legjobb labdarúgója, Ronaldo a „Fenomén” 2011-ben fejezte be a profi futballt. Azóta sem szakadt el teljesen a sporttól: 9ine néven egy játékosok menedzselésével foglalkozó céget alapított és aktív résztvevője hazája 2014-es világbajnoki előkészületeinek.

Ronaldo 9ine

A 9ine olyan sportolók ügyeit intézi, mint futballsztár Neymar, vagy az UFC középsúlyú bajnok Anderson Silva. Legutóbb pedig a Team PokerStars Pro André Akkarit is leigazolta, akivel a póker népszerűségét szeretné fellendíteni az országban.

André Akkari

„Ronaldo hatalmas közönséghez ér el, így rengeteg olyan ember figyel most a pókerre, aki még nem is hallott róla. Brazíliában 200 millióan élnek, és Ronaldo előtt körülbelül 3 millió embernek volt valamilyen kapcsolata a pókerrel. Most, hogy Ronaldo is résztvevője a játéknak, ez a szám 15-20 millióra nőhet az elkövetkező években” – írta Akkari a blogjában.

Ronaldo pókerezik

Az első jelek már kézzelfoghatók, ugyanis a BSOP [Brazilian Series of Poker] versenysorozaton az eddig 300-400 játékos helyett tavaly decemberben 1500-an indultak.

Forrás: poker.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.01.23.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close