, Sportmarketing — 2013/01/21 at 13:00

Áram nélkül maradtak a síelők a Mátrában

by

Kaotikus állapotot alakultak ki vasárnap a Mátraszentistván Síparkban, miután megszűnt az áramszolgáltatás, és sem a felvonók, sem az éttermek nem működtek.

Mintegy 1400 vendég hiába váltotta meg a síbérletét, sokan több száz kilométerről érkeztek, a helyzetet súlyosbította, hogy az erre a hétvégére meghirdetett Hófesztivál megrendezése is lehetetlenné vált – nyilatkozta Erbeszkorn Tamás, a Mátraszentistván Sípark szóvivője.

Mátraszentistván Sípark

A múlt héten két alkalommal fordult elő, hogy áram hiányában nem tudták üzemeltetni a síparkot: szerdán másfél millió forint értékben térítették vissza a bérletek árát a vendégeknek, amikor a délelőtt kezdődött áramkimaradás csak az esti órákban állt helyre. Erbeszkorn elmondta, hogy a szerdai áramszünet idején értékes berendezések mentek tönkre és vasárnapi két órás áramszünet is tetemes kárt okozott.

Tovább rontotta a helyzetet, hogy nem csak a sípark, hanem a környező szállodák működtetését is lehetetlenné tették az áramkimaradások a Mátrában. A szolgáltató, az ÉMÁSZ vis maiorra hivatkozik, illetve arra, hogy a szerződésben soha nem garantáltak százszázalékos szolgáltatást – mondta Erbeszkorn.

Nagy hó a Mátrában

A szerdai áramszünet kapcsán Boros Norbert, az ELMŰ-ÉMÁSZ szóvivője azt nyilatkozta, hogy az elmúlt időszakban rendkívüli mennyiségű, úgynevezett tapadó hó esett a Mátra 600 méternél magasabban fekvő területein. A lerakódó hó fákat döntött ki, amelyek elektromos vezetékekre, villanyoszlopokra dőltek, megszakítva a terület áramellátását.

A szolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a kialakult helyzetért nem a cég a felelős – mondta akkor a szóvivő, rámutatva: az erdőtörvény előírja a gazdáknak, hogy a vezetékek közelében ritkítsák, gallyazzák a fákat, azonban ezt nem teszik meg.

Forrás: MTI
Fotók: Mátraszentistván Sípark Facebook oldala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.01.21.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close