olimpia, Sportmarketing — 2013/01/17 at 13:00

Az orosz mesevilág ihlette a szocsi olimpia fáklyáját

by

Madártollra emlékeztet a jövő évi szocsi téli játékok olimpiai váltójának fáklyája, amelyet Moszkvában mutattak be.

A szervezőbizottság ünnepségén Vlagyimir Pirozskov, a tervezőcsapat egyik vezetője úgy fogalmazott, hogy munkájukat az orosz folklór legendás madara, a tűzmadár ihlette. A 95 centiméteres, 1,8 kilós alumíniumfáklya középső, madártollat formázó része az orosz sportolók hagyományos viseletére utalva piros.

Szocsi olimpiai fáklya

A fáklyát különös odafigyeléssel készítették el, hogy biztonságosan továbbítsa majd a lángot “erős szélben, nagy fagyokban, illetve az orosz tél más meglepetései közepette” – áll a szervezőbizottság közleményben.

Szocsi paralimpiai fáklya

A téli játékok történetének leghosszabb váltója keretében a láng egész Oroszországot bejárja. 14 ezer fáklyahordozó közel négy hónapon, 65 ezer kilométeren és 2900 településen át viszi a lángot, átlagosan napi 535 kilométert megtéve. A láng utazik majd gyalog, autóval, vonaton, repülőn, sőt még trojkán is. Az útvonalat úgy tervezték meg, hogy a lakosság 90 százaléka maximum 1 óra utazással elérhesse valamelyik állomást.

A szervezőbizottság elnöke, Dmitrij Csernyisenko szerint a váltó jó lehetőséget kínál arra, hogy összehozza az ország lakosságát, továbbá megmutassa Oroszország sokszínűségét és szépségét. A fáklyaváltó ősszel indul, a lángot október 7-én lobbantják fel a görögországi Olümpiában.

A szocsi olimpiai fáklya bemutatása

A fáklyáját az olimpia két követe – Ilja Averbuch, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa bajnok műkorcsolyázó és Tatyjána Navka orosz műkorcsolyázó, jégtáncos – mutatta be.

A fáklyából több mint 14 ezer darabot készítenek.

Forrás: sochi2014.com

One Comment

  1. Pingback: Rekord számú érmet osztanak ki Szocsiban | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2013.01.17.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close