Sportgazdaság, tenisz — 2013/01/02 at 12:13

Az Australian Open lesz a legjobban fizető Grand Slam torna

by

Az Australian Opent szervező Tennis Australia bejelentette, hogy minden eddiginél több pénzdíjat, 30 millió ausztrál dollárt [31,36 millió USA dollárt] oszt szét a résztvevők között. Az új rendszer szerint jól járnak a korán kieső játékosok is.

A január 14-én rajtoló Australian Open lesz minden idők legjobban fizető teniszversenye. A torna férfi és női egyéni bajnoka egyaránt 2,43 millió ausztrál dollárt vihet haza, amely a legnagyobb összeg a sportág történelmében.

Djokovic_AustralianOpen

Nem panaszkodhatnak a korán búcsúzó játékosok sem, mert az ő pénzdíjaik még kedvezőbb arányban nőttek. Az első körért járó összeg 32,7 százalékkal emelkedett [27 600 ausztrál dollárt tehet zsebre az itt kieső], a másodiké 36,6 százalékkal [45 500 ausztrál dollár], míg a harmadik fordulóé 30 százalékkal [71 000 ausztrál dollár]. A főtáblára való bejutásért rendezett három selejtező kör pénzdíjai is nőttek 15 százalékkal.

A fizetési rendszer változásaiban a játékosok akarata érvényesült. A tavalyi Australian Open előtt a teniszezők bojkottot helyeztek kilátásba, régóta panaszkodtak ugyanis arra, hogy a Grand Slamek pénzdíjainak nagysága nem áll arányban az általuk termelt bevétellel, valamint az elosztási rendszer azoknak a játékosoknak kedvez túlzottan, akik sokáig talpon maradnak a tornán.

Rod-Laver_Arena

A pénzdíjak mellett további változások is lesznek a 2013-as Australian Open során. A három kiemelt aréna mellett két kisebb pályán is bevezetik a vitás kérdések eldöntését segítő Hawk-Eye technológiát, és kiterjesztik az Ausztrálián kívül Japánt és Kínát érintő Australian Open Trophy Tourt. A torna szponzorai értékelik a pozitív hozzáállást: a Rolex, a Powerade, az ANZ, a Maxxis és a Mount Franklin is szerződést hosszabbított.

Forrás: australianopen.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

12 gyerek, 80 másodperc, 19 521 dolláros számla

Andre Johnson, a Houston Texans amerikaifutball csapat játékosa, legutóbbi karácsonyi jótékonysági akciója során megtapasztalta: 12 kisgyerek 80 másodperc alatt 19...

Close