labdarúgás, Sportmarketing — 2012/11/19 at 08:00

Márciusra készülhet el az első egészalakos Puskás-szobor

by

Jövő márciusra készülhet el az első egészalakos Puskás-szobor a világon, a műalkotásnak otthont adó teret az Aranycsapat legendás futballistájáról nevezik el.

Puskás Ferenc halálának hatodik évfordulója alkalmából az Újbuda Újlak Közösségi Egyesület tíz művész számára meghívásos pályázatot írt ki a szobor elkészítésére. A művészeknek egy fotó alapján kell dolgozniuk. A kép Puskást örökíti meg, miközben Szalonikiben gyerekeket tanít „dekázni”.

A pályázatokat a szakmai zsűri december közepén bírálja el, az avatást pedig a tervek szerint Puskás Ferenc születésének évfordulója, vagyis április elseje előtt tartanák meg.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a bejelentésről tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az önkormányzat egyértelműen támogatta azt az ötletet, hogy a Bécsi út és Dereglye utca által határolt teret [Symbol/Puskás Pub előtti rész] Puskásról nevezzék el. Hozzátette: Puskás olyan példakép, akit fiatalok elé kell állítani, kiváló sportoló és nagyszerű ember volt.

„Óbuda nagyon büszke, hogy otthont adhat ennek a szobornak és térnek”  – mondta Bús Balázs a sajtótájékoztatón, amelyen megjelent többek között Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony is.

Szöllősi György, Puskás Ferenc hagyatékának kezelője kiemelte, hogy ez lesz az első egészalakos Puskás-szobor a világon. Magyarországon Zalaszabaron, a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában és a felcsúti Puskás Akadémián, míg Spanyolországban a Real Madrid elnökségi tárgyalótermében is található mellszobor. A tervek szerint a jövőben Athénban, a Panathinaikosz régi stadionjánál – itt edzősködöttPuskás -, illetve a Real Madrid új edzőközpontjában állítanak szobrot a Száguldó Őrnagyról.

A jövő évi Puskás-Suzuki utánpótlás tornán – amely hagyományosan április elsején egy díszvacsorával kezdődik – már a résztvevő csapatokkal [Real Madrid, Panathinaikosz, Bp. Honvéd, Felcsút, Melbourne] tekinthetik meg az óbudai műalkotást.

Forrás: MTI

One Comment

  1. mondjuk szerintem egy egész alakos monumentális szobor elférne az Új Puskás előtt majd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

S.G.T.K.
A japán toalett kivédi a tizenegyesed!

Super Great Toilet Keeper – a japánok olyan vécét fejlesztettek ki, amelyik a sztárkapusoknál sokkal hatékonyabban védi ki a kapura...

Close