labdarúgás, Sportmarketing — 2012/11/15 at 08:00

A japán toalett kivédi a tizenegyesed!

by

Super Great Toilet Keeper – a japánok olyan vécét fejlesztettek ki, amelyik a sztárkapusoknál sokkal hatékonyabban védi ki a kapura tartó lövéseket.

Super Great Toilet Keeper, röviden S.G.T.K.. Ez a neve a japánok által kifejlesztett fura szerkezetnek. A kapu közepén álló toalettet két, a kapufára szerelt csúcstechnológiájú kamera segíti, amelyek a lövés után egy tized másodperc alatt kiszámítják a labda útját. A kamerák jelet küldenek a vécének, amely ultragyors motorjával egy kicsi labdát kilőve hatástalanítja a büntetőt. Még a 160 km/h sebességgel kapura küldött löketek sem kottyannak meg az S.G.T.K-nak.

A Super Great Toilet Keeper a TOTO [japán legnagyobb vécé gyártója] és a toto [sport lottókat árusító szervezet Japánban] zöld projektje. A 600 ezer japán jenbe [1 millió 662 ezer forintba] kerülő toalett a hagyományos rendeltetésének megfelelően nem használható, de ez kinek is jutna eszébe?

Forrás: japandailypress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Út a felső tízezerbe

A brit felső tízezerbe való bekerülés csupán a kiváltságosok számára adatik meg. Mi szükséges hozzá? Presztízs, státusz, s nem mellékesen...

Close