kosárlabda, Sportmarketing — 2012/11/07 at 08:00

Repülőgép-anyahajón kosaraznak a Carrier Classic résztvevői

by

A Yorktown repülőgép anyahajón rendezik az amerikai egyetemi kosárlabda bajnokság szezonnyitóját. A Carrier Classic elnevezésű mérkőzésre november 9-én kerül sor a Veteránok napja alkalmából.

Tavalyi debütálásával hagyományt teremtett a Carrier Classic. Az egyetemi kosárlabda csapatok között rendezett mérkőzés célja megemlékezni a háborúban elhunytakról, köszönetet mondani a kiszolgált katonáknak és leróni a tiszteletet az amerikai hadsereg tagjai előtt. A meccset aktualitását a Veteránok napja [november 11.] szolgáltatja. Elsősorban leszerelt és aktív katonák juthatnak belépőhöz, de értékesítenek jegyeket a civil közönség számára is. A bevételt jótékony célokra fordítják.

A Carrier Classic új helyszínre költözött a tavalyihoz képest. Nemcsak a kikötő lett más, San Diego helyett Charleston, hanem a hajó is, amelynek a fedélzetén az ideiglenes pályát felépítik. 2011-ben az üzemben lévő Carl Vinson repülőgép-anyahajó adott otthont a mérkőzésnek, ezúttal pedig a második világháborúban használt, de napjainkban már használton kívüli a Yorktown lesz a házigazda.

Idén két mérkőzést rendeznek, egy férfit és egy nőit. A férfiaknál az amerikai egyetemi kosárlabda bajnokság [NCAA] szezonnyitóján az Ohio State a Marquette-tel néz szembe, míg a nők összecsapásán az Ohio State ellenfele a Notre Dame lesz. Egy évvel ezelőtt a Michigan State Spartans és a University of North Carolina Tar Heels mérte össze az erejét.

Forrás: militarytimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jelképesen elégették Lance Armstrongot

Az Edenbridge Máglya Társaság egy Lance Armstrongról mintázott, kilenc méter magas bábut égetett el.

Close