kerékpár, Sportmarketing — 2012/11/05 at 07:00

Jelképesen elégették Lance Armstrongot

by

Az Edenbridge Máglya Társaság egy Lance Armstrongról mintázott, kilenc méter magas bábut égetett el.

A különös angol társaság hagyományai szerint minden évben elégetik egy kevés büszkeségre okot adó, közismert személyiség papírmaséból készült figuráját. Az Edenbridge Máglya Társaság [Edenbridge Bonfire Society] szóvivője szerint nem volt egyszerű a választás, a doppingolás miatt az 1998 utáni címeitől, tehát a hét Tour de France diadalától is megfosztott kerékpárosnak szép számmal akadt versenytársa a szégyenlistán. Többek között az al-Kaidával kapcsolatba hozott, muszlim szélsőséges Abu Hamza, a gyerekeket szexuálisan zaklató egykori médiaszemélyiség, Jimmy Savile, és George Osborne konzervatív politikus.

„Lance Armstrong minden bizonnyal a sport legnagyobb gazembere, a világon mindenütt úgy érzik a rajongók, hogy átverte őket egy olyan ember, akit tisztábbnak gondoltak a tisztánál” – hangzott az indoklás, hogy miért a kerékpáros figuráját égették el nyilvánosan.

A fémvázra erősített, olajjal átitatott papírból készült figurát szombaton, Edenbridge-ben gyújtották meg több ezer ember előtt. Nem Armstrong az első közutálatnak örvendő sportoló, akit így szégyenítettek meg. Többek között a futballista Wayne Rooney és Mario Balotelli is elégett már. A William Hill fogadóiroda listáján Armstrong szerepelt az élen, de a sportolók közül három labdarúgóra – John Terry, Ashley Cole and Luis Suarez – is lehetett téteket tenni.

Az amerikai kerékpárost már Franciaországban is szimbolikusan leírták, a kerékpárosok zarándokhelyének számító mont-de-marsani Notre Dame des Cyclistes kápolna faláról leakasztották a trikóját.

Forrás: bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A csapatok is részesednek a sportfogadásból Angliában

Az Angol Labdarúgó Szövetség úttörő szerződést kötött a Bet Butler sportfogadás összesítő oldallal, amely lehetővé teszi, hogy a szurkolók a...

Close