autósport, Sportmarketing — 2012/10/24 at 08:00

F1: versenypálya avatás Austinban

by

Felavatták az újonnan épült Forma 1-es versenypályát Austinban. A száguldó cirkusz öt év után tér vissza az Egyesült Államokba, a vadonatúj helyszínen november közepén rendeznek futamot. A pályán az amerikai F1 legenda, Mario Andretti tette meg az első kört.

Öt év szünet után, november 18-án újra Forma 1-es futamot rendeznek az Egyesült Államokban. A helyszín Austin, ahol egy teljesen új pályát építettek kifejezetten az F1 kiszolgálására. Bár még nem minden munkálat fejeződött be, a Hermann Tilke által tervezett Circuit of the Americas versenyinfrastruktúrája kész, így a hétvégén tartották a hivatalos átadó ünnepséget.

Az első kört a legendás Mario Andretti tette meg, aki az 1978-as világbajnok Lotus 79-es autójával körözött az 5.516 kilométeres pályán. Andrettit többek között a Lotus F1 tartalék pilótája, Jerome D’Ambrosio, és az amerikai tévésztár-versenyző, Patrick Dempsey követte. A pályáról mindannyian elismerően nyilatkoztak.

A novemberi futamot még a Fox Sports Media Group tulajdonába tartozó Speed csatornán követhetik végig az Egyesült Államokban, de a szezon végén a közvetítési jogok átkerülnek az NBC Sports Grouphoz. Az NBC 17 év után licitálta túl a Fox Sportot. Az IndyCar közvetítési jogok szintén az NBC-nél vannak, így 2013-ban négy olyan alkalom is lesz, amikor F1 majd IndyCar versenyt nézhet a közönség egymás után. A csatorna vezetői szerint a két sorozat egymást fogja erősíteni a nézettségben.

2013-tól még egy amerikai futam szerepelt volna az F1 versenynaptárban, de a munkálatok késedelme miatt a new jersey-i utcai grand prix debütálását egy évvel el kellett halasztani.

Forrás: theaustingrandprix.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sikeres zöld pályázatok a sportban világszerte – Project Green Hands, India

A Beyond Sport minden évben 12 különböző kategóriákban ír ki pályázatot. A Project Green Hands a Sport a környezetért kategóriában...

Close