kosárlabda, Sportmarketing — 2012/10/15 at 08:00

Az NBA januárban visszatér Londonba

by

Januárban ismét NBA alapszakasz mérkőzést rendeznek Londonban: a Detroit Pistons a New York Knicks-szel csap össze.  David Stern, az NBA komisszárja kiemelte a liga szándékát, hogy megvesse lábát a brit piacon.

Január 17-én újra NBA alapszakasz mérkőzést rendeznek Londonban. A Detroit Pistons és a New York Knicks összecsapásának az O2 aréna ad otthont. Az NBA 2011 márciusa után tér vissza az angol fővárosba, akkor a Toronto Raptors és a New Jersey Nets játszott két meccset telt ház előtt. Az NBA csapatok korábban is az O2 arénában vendégeskedtek és ebben a csarnokban rendezték a londoni olimpia kosárlabda döntőjét, az Egyesült Államok és Spanyolország részvételével.

David Stern, az NBA komisszárja komoly potenciált lát a liga és a kosárlabda térnyerésében Nagy-Britanniában, valamint a játék fejlődésében egész Európában.

Eddig 16 NBA alapszakasz mérkőzést játszottak az Egyesült Államok területén kívül. Anglia mellett többek között Mexikó és Japán kapta meg a kiváltságot. A külföldön rendezett előszezon és bemutató mérkőzések szélesebb földrajzi kört érintenek, számuk eléri a 115-öt. Az NBA idei előszezonja október 30-án rajtol, Barcelona, Berlin, Isztambul, Mexikóváros, Peking és Shanghai bevonásával.

Az NBA nem az egyetlen amerikai major liga, amelyik igyekszik megvetni a lábát a brit piacon. Október 28-án a londoni Wembley stadionba a St Louis Rams-New England Patriots NFL alapszakasz meccsre látogathat ki a közönség. Zsinórban hatodik éve tér vissza az NFL az angol fővárosba. NHL bajnokikat szintén rendeztek az elmúlt években Londonban, de a jégkorong ligában egyelőre lockout van érvényben, így bizonytalan az idei bajnokság sorsa.

Forrás: nba.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sport- és szabadidőpark épül a Puskás Stadion köré

Több mint tíz létesítményből álló, Európában is különlegesnek számító sport- és szabadidőpark létrehozásáról döntött a kormány.

Close