Sportpolitika, többféle sportág — 2012/10/12 at 08:00

Sport- és szabadidőpark épül a Puskás Stadion köré

by

Több mint tíz létesítményből álló, Európában is különlegesnek számító sport- és szabadidőpark létrehozásáról döntött a kormány.

Az építtető Nemzeti Sportközpontok csütörtöki tájékoztatása szerint a kormánydöntés értelmében magyar építészekkel terveztetik meg az épületeket, köztük a 65 ezer fős új nemzeti labdarúgó-stadiont is.

A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körüli területen több mint tíz új létesítmény – és a hozzájuk kapcsolódó parkolóház – épül fel. Ezek közé tartozik az új nemzeti labdarúgó-stadion, egy úszó- és vízilabda-komplexum, egy multifunkcionális sportcsarnok, egy edzőcsarnok a labdajátékok számára, valamint egy tornacsarnok, továbbá megújul a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok és a Millenáris Velodrom is. A létesítményeket az élsportolók mellett a szabadidős sportolók és a gyerekek is használhatják majd.

“Legalább 30 éves adósságát törleszti az ország ezzel a beruházással, ekkora a lemaradásunk a sportlétesítmény-fejlesztéseknél” – mondta Vígh László kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a beruházás több ütemben valósul meg. A tervezésre és az új sportpark kialakításának előkészítésére 2013-ban csaknem 1,4 milliárd forintot költ az állam, a munka néhány héten belül elkezdődhet. Az építkezések első üteme 2016-ban zárulhat, a korábbi terveknek megfelelően ekkor adhatják át az új nemzeti labdarúgó-stadiont. A beruházás második üteme 2020-ra készülhet el.

Forrás: MTI

One Comment

  1. Pingback: 20 év múlva focinemzet lehetünk | Sport 540

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az ember, aki hangsebességgel zuhan – A Felix Baumgartner story

Felix Baumgartner 5 éve készül rá, hogy a Red Bull segítségével átlépje a hangsebességet szabadesésben. Kedd délután 36 576 méterről...

Close