labdarúgás, Sportmarketing — 2012/10/02 at 16:00

Sportmarketing Piknik Pécsett

by

Első alkalommal rendeztük meg a Sportmarketing Pikniket Budapesten kívül. Pécsre látogattunk, ahol a PMFC-MATIAS vezetősége látott minket vendégül. Stadiontúra, futballmarketing beszélgetés és meccsnézés szerepelt a programban. Beszámoló!

Régóta terveztük, hogy a Budapesten már három alkalommal megtartott Sportmarketing Pikniket a fővároson kívülre vigyük. A kötetlen beszélgetős szakmai klubestek célja egyedi alkalmat teremteni a szakemberek, a különböző sportágak képviselői, valamint az érdeklődők összehozására, és a kellemes hangulatú kölcsönös vélemény- és tapasztalatcserére. Fontosnak tartjuk a vidéki szakmai fellegvárak megismerését, bevonását is, így nagy örömünkre szolgált, hogy a PMFC-MATIAS vezetői pozitívan reagáltak a megkeresésünkre.

Háromfős budapesti különítményünkhöz heten csatlakoztak a pécsi stadion főbejárata előtt. Dr. Elbert Gábor, a PMFC-MATIAS cégvezetője fogadott minket és körbevezetett a klubházban. Nem voltak zárt ajtók előttünk: a hazai öltözőben éppen a szerelések kipakolása zajlott, a vendég öltöző és az elsősegély nyújtó helyiség már készen állt a mérkőzésre, a szertárban pedig patinás rend uralkodott. Megnézhettük a kezdőrúgást elvégző pécsi aranyérmes paralimpikon, Sors Tamás tiszteletére készíttetett mezt, miközben az irodákban mindenki a meccsre koncentrált már.

A klubház után a stadiont járhattuk be, beleértve a különböző szektorokat, a fő kameraállást és a VIP részt is. Sokat okosodtunk az MLSZ-nek a létesítményekre vonatkozó előírásait illetően és megtudhattuk, hogy a labdarúgók hozzátartozói és az ifjúsági labdarúgók mellett, külön szektort kaptak a Pécsi Tudományegyetem diákja, valamint minden alkalommal egy vendégváros is. A vendégváros megtisztelő címét ezúttal Siklós érdemelte ki, abból az alkalomból, hogy a PMFC-MATIAS a Siklósi Thermal Spa-val írt alá együttműködési megállapodást két nappal korábban.  A kinti séta végén rámehettünk a legújabb, alácsövezett edzőpályára is, amelyen az első csapat játékosai aznap edzettek először.

A stadiontúra végeztével a klubház sajtószobájában beszélgethettünk még egy órán át Dr. Elbert Gáborral. A futballmarketing témákat érintő eszmecsere igazán őszintére és tartalmasra sikerült, a műhelytitkokon keresztül bepillantást nyerhettünk a PMFC-MATIAS mindennapi életébe. Megtudhattuk továbbá, hogy a klub egyre szorosabb kapcsolatot ápol a Pécsi Tudományegyetemmel. Ennek köszönhető egyrészt, hogy 15 nappali tagozatos labdarúgóval büszkélkedhet a PMFC-MATIAS a korosztályos csapatok kereteit is figyelembe véve. Másrészt az egyetem sportmenedzser szakos hallgatói részt vehetnek a hazai mérkőzések rendezésében – egy kisebb csoport éppen a VIP rész vendégeinek fogadására kapott beosztást -, gyakorlati tapasztalatokat szerezve az iskolában elsajátított ismeretek mellé.

Miután Dr. Elbert Gábort elszólították a teendői, magunk között folytattuk a látottak, hallottak megvitatását, majd a kapott tiszteletjegyekkel elfoglaltuk a helyünket a lelátón, hogy megnézzük a PMFC-MATIAS – Újpest FC NB I-es bajnoki mérkőzést. Noha a hazaiak vereségével zárult a találkozó, összességében hatalmas élményben lehetett részünk a Pécsett rendezett Sportmarketing Piknik alkalmával. A PMFC-MATIAS vezetőinek ezúton is köszönjük a nagyszerű vendéglátást.

A Sportmarketing Piknikeket folytatjuk, érdemes követni minket a Facebookon, hogy senki ne maradjon le a legközelebbi alkalomról.

A pécsi Sportmarketing Piknik képeiért kattints a linkre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Törölték az előszezont az NHL-ben

Törölték a teljes előszezont csütörtökön az észak-amerikai profi jégkorongligában, mivel a lezáratlan bérvitában továbbra sem született meg az új kollektív...

Close