olimpia, parasport, Sportgazdaság — 2012/09/11 at 08:00

Rekord számú fizető néző a londoni paralimpián

by

A vasárnap véget ért londoni paralimpia sok tekintetben csúcsot döntött. Például minden eddiginél több fizető nézőt regisztráltak: a 2,7 millió eladott jegy 900 ezerrel több, mint a legutóbbi alkalommal. A 2012-es paralimpiai játékok számokban.

A 2012-es londoni paralimpiai játékok jegyeladási és televíziós közvetítési mutatói minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a rendezvény egy magasabb szintre lépett a közönség bevonása tekintetében. A rendezők 2,7 millió belépőt értékesítettek, így a fizető nézők száma több mint 900 ezerrel haladta meg a 2008-ban Pekingben regisztráltakat. A jegybevétel közel 45 millió fontot jelent, amely 10 millió font plusz a tervezett összeghez képest.

A szervezők egyébként odafigyeltek a kedvező árak kialakítására. A jegyek fele került 10 fontnál kevesebbe, míg a kétharmadukért 20 fontnál olcsóbban lehetett hozzájutni. Csupán a belépők 5 százalékára kellett 50 fontot, vagy annál többet áldozni.

Igaz, hogy négy évvel ezelőtt Pekingben sem lehetett panasz az érdeklődésre, hiszen 3,4 millióan voltak kíváncsiak élőben az eseményekre, de csak 1,8 millióan fizették érte. A többiek ingyen mehettek be a helyszínekre a kínai kormány programjának köszönhetően.

A londoni és a pekingi adatok egyaránt figyelemreméltóak, főleg annak tudatában, hogy először csak az 1996-as atlantai paralimpián kértek pénzt a belépőkért.

Néhány további érdekes adat a 2012-es londoni paralimpiai játékokról:

  • 4280 parasportoló versenyzett
  • 164 a résztvevő nemzetek száma
  • 1522 érmet vihettek haza a paralimpikonok
  • 430 tagja volt a siket kórusnak, amely az angol himnuszt énekelte
  • 1,3 millió tweet említette a paralimpiát a játékok 11 napja alatt
  • 0 óra élő adást „közvetített” az amerikai NBC csatorna a paralimpiai játékokról

Forrás: guardian.co.uk, metro.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 arany, de hogyan tovább?

Anglia csupán 1 aranyérmet szerzett az 1996-os atlantai olimpián, azóta eltelt 16 év és idén a 63 első helyükkel igazi...

Close