labdarúgás, Sport PR — 2012/08/29 at 08:00

Áll a bál az FTC és a Nemzeti Sport között a Peric-hír ügyben

by

Az FTC szerint Milan Peric leigazolásának híre a hivatalos bejelentés előtt került ki a Nemzeti Sport Online-ra, ezért a klub büntető feljelentést tesz, a Nemzeti Sport szintész kész jogi útra terelni az ügyet.

Kubatov Gábor, az FTC klubelnökének hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Milan Peric leigazolásával kapcsolatos hír tervezetét a fradi.hu saját belső hálózatán tárolta, és erről hétfőn 14:30 óra körül „illetéktelenül kép és írás jelent meg az nso.hu-n”. Az FTC büntető feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt és az elkövetőkkel szemben kártérítési igénnyel lép fel.

„A cikk a játékossal kapcsolatos tárgyalássorozat lezárását megelőzően került nyilvánosságra, amely a Ferencvárosi Torna Club tárgyalási pozícióit jelentősen gyengítette. A hír maga a fradi.hu-n jelen pillanatig sem jelent meg, így a hír megjelenésének tényét valótlanul állítja a Nemzeti Sport Online” – olvasható a hétfő délutáni közleményben. Milan Peric Fradiba szerződése azóta hivatalossá vált, a klub tegnap este bejelentette a hírt.

A Ferencváros nemcsak etikátlannak, hanem ez idáig példátlannak és erkölcstelennek is tartja ezt az eljárást, ezért a klub az ügy lezárulásáig a Nemzeti Sport, a Nemzeti Sport Online, valamint a hozzájuk kapcsolódó összes médium akkreditációját – valamint munkatársai szurkolói kártyáját – visszavonja.

Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója kedden juttatott el közleményt az MTI-hez, amelyben az áll, hogy „a Ferencvárosi Torna Club 2012. augusztus 27-én 17:31-kor kiadott közleményében valótlanul vádolta meg a Ringier Kiadó Kft. tulajdonában lévő Nemzeti Sport online kiadását, az nso.hu-t, amelyben kijelentette, feljelentést tesz számítógépes rendszerekbe történő illegális behatolás, valamint szerzői jogok megsértése miatt, egyértelműen a nemzetisport.hu-t nevezve meg, mint elkövetőt.”

A közlemény úgy fogalmaz, a Nemzeti Sport szerkesztősége rendelkezik közjegyző által is hitelesített bizonyítékokkal, amelyek szerint az átigazolással kapcsolatos íráshoz legálisan jutott hozzá, és ahogy korábban is, úgy most is a hivatkozás szabályait betartva közölt információt.

„A Ferencvárosi Torna Club ezidáig hivatalosan még mindig nem kereste meg sem a Nemzeti Sport szerkesztőségét, sem a Ringier Kiadó Kft.-t, ennek ellenére megtesszük a megfelelő lépéseket, és készek vagyunk jogi útra terelni az ügyet az FTC közleménye nyomán” – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Százmilliók nézték az olimpiát a YouTube-on

Közzétette a YouTube a londoni olimpiára vonatkozó adatait: összesen 231 millió élő streamet szolgáltattak a felhasználók számára az ötkarikás játékok...

Close