Sportmarketing, többféle sportág — 2012/08/11 at 12:13

Magyar sport startup a legjobbak között

by

A Sportwavez egy lépésre van attól, hogy a hazai megjelenéssel együtt nemzetközi szinten is bemutatkozzon. A magyar startup forradalmasíthatja az amatőr csapatsportok szervezettségét az új fejlesztésű informatikai és információs támogatásnak köszönhetően. Te is szavazhatsz, hogy bekerüljenek az isztambuli Webit Congress 2012 startup versenyének döntőjébe!

Európa és Közel-Kelet legnagyobb digitális konferenciája, a Webit Congress 2012 startup versenyében 503 induló közül a legjobb 49 közé került két magyar fiatal, Marosi Balázs és Hudecz Attila projektje. A hazai és nemzetközi csapatsportéletet megreformáló Sportwavez egy lépésre van attól, hogy részt vehessen a konferencia 21 startupot felvonultató döntőjében. 18 helyet már kiosztott a digitális szakma legnagyobb szakembereit felsorakoztató nemzetközi zsűri, de a fennmaradó 31 innovatív vállalkozás közül hármat a közönség szavazhat be az online voksolás során.

„A küldetésünk, hogy digitális eszközökkel 21. századi alapokra emeljük az amatőr csapatsport támogatását. Mindezt úgy, hogy a hasznos alapfunkciók mellé behozzuk az egészbe a mai digitális világ alapvető mozgatórugójának tekintett játékosságot, valamint a valós eredményeken alapuló digitális elismerést, lehetővé téve ezzel a tehetségkutatás teljesen új alapokra helyezését” – így fogalmazzák meg a Sporwavez küldetését az ötletgazdák, akik amatőr futballistaként maguk is rendszeresen szembesülnek azokkal a napi teendőkkel, amelyek a csapatsportok menedzselésével járnak és azokkal a kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyek nemcsak megkönnyíthetik a csapatsportot, de lehetőséget adnak annak fejlesztésére is.

Miért hasznos a Sportwavez?

A Sportwavez egy tematikus közösségi oldal – nevezhetjük a Futball Facebookjának –, amely a tervek szerint forradalmasítja az amatőr csapatsport informatikai és információs támogatását. A rendszer megkönnyíti a csapatszervezési és menedzselési feladatokat, átláthatóbbá teszik a meccsek eredményeinek követését és plusz információkat kínál akár a legalacsonyabb szintű bajnokságokban futballozókról is olyan jellemzők tekintetében, mint a játékerősség vagy a fair play.

A Sportwavez azzal emelkedik ki a többi csapatsport menedzsmenttel foglalkozó oldal közül, hogy néhány kattintásra egyszerűsíti a heti menetrend követését, az amatőrök számára a profi szinten elérhető adatbázisokra jellemző információkat kínál (pl. csapat játékereje, legjobb játékos, stb.) a felhasználók szöveges és pontszám értékelései alapján, továbbá egyszerű és gyors tagdíj kalkulációt tesz lehetővé, így a csapatkapitány a teljes költségvetést megtervezheti.

A rendszer a későbbiekben – az adatok folyamatos bővülésével és a felhasználók növelésével – a tehetségkutatásban is komoly segítséget kínál. A játékosok virtuális érmeket [badge] gyűjthetnek, ami a digitális elismerése egy-egy kiemelkedő offline teljesítménynek. A meccsek statisztikáit adatbázisba mentik, így minden játékosnak egyéni statisztikákkal rendelkezik, amiket szűrhetővé tesznek. Így például világ szinten rá lehet keresni a 10 éves, fiú kosárlabdázókra, és a ranglista alapján a profi klubok megfigyelői a digitális térben követhetik a legjobb statisztikákkal rendelkező fiatalokat.

A Sportwavez felületein bárki díjmentesen létrehozhat bajnokságot, mindössze a tartalom szerkesztése a feladat. Ezzel megnyitják az utat a büdzsével nem rendelkező iskolai bajnokságok szervezői előtt, új perspektívát adnak azoknak a cégeknek, akik kupákat szerveznek, hiszen nem kell költséges microsite-okat fejleszteniük. Az országos szakszövetségek számára is hasznos lehet, akik eddig a rendkívül bonyolult és sokszor elavult weboldaluk fenntartása költöttek.

A rendszer GPS alapú ligakeresési szolgáltatást nyújt, azaz ha új bajnokságot keresünk, rá tudunk szűrni az adatbázisban szereplő ligákra megadott km-es körzeten belül, adott koordinátához viszonyítva.

Kiugrási lehetőség: Webit Congress 2012

A Sportwavez fejlesztése jelenleg is zajlik, néhány hónapon belül elindulhat a próbaverzió, addig egy bejelentkező oldal jelzi a jövő sportmenedzsereinek tevékenységét a sportwavez.com címen. A döntőbe kerülés a Webit versenyén hatalmas kiugrási lehetőséget kínál a termék nemzetközi megismertetésére. Az októberi fináléban az ötletgazdák személyesen prezentálhatják a koncepciót az informatika és a befektetői oldal 6000 befolyásos személyisége előtt az Isztambulban megrendezésre kerülő konferencián.

Most néhány kattintással bárki támogathatja a Sportwavez fejlesztőit. Ehhez nem kell mást tenni, mint legkésőbb augusztus 15-én 16 óráig szavazni a webitexpo.com/en/webit/2012/startup.html/41 címen. Itt a „Vote now on facebook” gombra kattintva néhány másodperc alatt leadhatjuk a voksunkat. A Sportwavez magalkotóitól kapott információk szerint gyakoriak a problémák a Webedit rendszerével, ezért a szavazási folyamat végén akármit is ír ki a rendszer, még egyszer rá kell nyomni a lila gombra, mert akkor biztosan beveszi a szavazatot.

Forrás: insiderblog.hu, fourfourtwo.hu

2 Comments

  1. Pingback: Sportos magyar startupok – Sportwavez | Sportsmarketing

  2. Pingback: Sportos magyar startupok – Sportwavez | Zsiros Mihály PhD hallgató

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Warhol ihlette grafikai arculat

Laikus művészettörténészként állíthatom, hogy Andy Warhol neve és a sport igencsak különálló fogalmaknak tekinthetőek. Azonban az FC Porto csapata változtatott...

Close