labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/08/10 at 08:00

Warhol ihlette grafikai arculat

by

Laikus művészettörténészként állíthatom, hogy Andy Warhol neve és a sport igencsak különálló fogalmaknak tekinthetőek. Azonban az FC Porto csapata változtatott ezen a helyzeten.

Az FC Porto – portugál nagycsapat – marketingosztálya a napokban rukkolt elő a klub új grafikai arculatával. Az új irányvonalat Andy Warhol, híres amerikai képzőművész inspirálta. A furcsa kollaboráció a portugálok következő két szezonjában biztosan meghatározza majd a klub karakterét. Az új tervek követik a grafikai tervezés legújabb trendjeit és ebből fakadóan divatosabbak, urbánusabbak és több kortárs elemet is tartalmaznak.

Ezen vonal kifejlesztése során az egyediségre való törekvés és egy új, unikális arculat létrehozása volt az elsődleges cél, ami az FC Porto menedzsmentjének innovatív felfogása segítségével megvalósulhatott. A vezetés „reformhajlamai” és „rebellis” viselkedése mindig is kiemelte a klubot az „unalmas” közegből, amit e lépésük is nagyban bizonyít. A csapat története során ikonikussá váló szimbólumok variációjából és a Warhol által használt pop art kultúra forma -, betű- és színkavalkádjából alkotott új külső egy radikális lépést jelent a gárda életében.

Az arculat a teljes portói külsőt megváltoztatja, mivel a grafikákat használni fogják az igazolványokon, a beléptető kártyákon, a meghívókon, a sajtószobákban, a kiadványokban és mindennemű intézményes kommunikáció esetében egyaránt.

Forrás: football-marketing.com

2 Comments

  1. Pingback: Új merchandising termékvonallal ünnepel a 120 éves FC Porto | Sportsmarketing

  2. Pingback: A Porto harcossága az új grafikai arculatban is tükröződik | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hogyan „váltható le” egy rosszul működő sportszövetség?

Korábban a honlapon megjelent, „Sportszövetségek hálójában” c. cikkemben foglalkoztam azzal a kérdéskörrel, hogy milyen módon szűnhet meg egy sportszövetség, most...

Close