Sport PR, többféle sportág — 2012/07/18 at 08:00

Hamarosan nyitás – A Nike-nál vége a válságnak!

by

Tavaly októberben a nehéz gazdasági helyzet miatt kénytelen volt több márkaboltot is bezárni hazánkban a Nike, de úgy tűnik, hogy kezd kilábalni a válságból: hosszú idő után új, Magyarországon kuriózumnak számító bolt nyitására készülnek.

Július 26-án este 9 órától nagyszabású show-val egybekötve megnyitja kapuit a legújabb Nike üzlet a budapesti Westend City Center bevásárlóközpontban. A közel 400 nm-es boltban minden a sportoló vásárlókról szól majd, így a futó, a labdarúgó, a női fitness és az utcai viseletek egyaránt megtalálhatóak lesznek. A cég innovatív termékei közül is kiemelkedik a legújabb, a Lunarglide fantázianévre keresztelt futócipő, amely ezen a rendezvényen mutatkozik be hivatalosan. A termék központi szerepet kapott a felvezető kampányban és az üzlet megnyitásakor szintén fontos hangsúlyt helyeznek rá.

A Nike egy marketingügynökséget bérelt fel az esemény programjának kialakítására és a kampány kidolgozására. A bevásárlóközpontban már hetek óta láthatunk egy hatalmas futó cipőt a boltnyitást hirdetve és egész Budapest tele van az alkalomra felhívó plakátokkal. A boltba látogatók digitális futóversenyen vehetnek részt, valamint exkluzív és limitált termékekre számíthatnak, és akár 50%-os kedvezményre. A megnyitón tiszteletét teszi a Nike európai vezetője.

Az időzítés kitűnő, hiszen július 26. az olimpia előestéje, így adja magát, hogy a már amúgy is sportlázban égő vásárlókat, még az olimpia kezdete előtt aktivitásra ösztönözzék. A helyszínválasztás sem a véletlen műve. Egyrészt a Westend City Centerben működő Nike bolt a belvárosban, könnyen megközelíthető helyen található, másrészt pedig ez az üzlet generálta a legnagyobb forgalmat az eddigi Nike boltok közül. A cégvezetők ezt a forgalmat szeretnék erősíteni, ahelyett, hogy a kisebb bevételt hozó bevásárlóközpontokban [Árkád, Aréna Pláza], vagy éppen egy teljesen új terepen, a KÖKI Terminálban próbálkozzanak.

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek érdemes lesz ellátogatnia az üzlet nyitására, hiszen a sportélmény és a Nike-tól megszokott lenyűgöző vásárlásösztönző és marketing aktivitások is garantáltak.

Forrás: facebook.com/nikewestend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

„Az oroszok már a spájzban vannak!”

„Az oroszok már a spájzban vannak!” …vagy, ha nem is a spájzban, de Európa labdarúgótérképén már mindenképpen meghatározó helyet foglalnak...

Close