Sportmarketing, többféle sportág — 2012/07/13 at 08:00

Amatőr sport blogíró versenyt hirdetett a totalsport.hu

by

Amatőr blogíró versenyt indított a Felix Promotion alá tartozó sport007.hu és totalsport.hu szerkesztősége. Legközelebb a vasárnap kezdődő ifjúsági labdarúgó fesztivál, a kaposvári INTERSPORT Youth Football Festival kapcsán várják az írásokat.

Az ötletgazda elmondás szerint, a blogíró versenyre a média iránt érdeklődő, újságírói ambíciókkal kacérkodó, kihívásra vágyó fiatalok cikkeit várják. Az résztvevőknek a kaposvári esemény ideje alatt, vagyis 2012. július 15-től 2012. július 21-ig, egy saját blogot kell vezetniük a Youth Football Festival eseményeiről, történéseiről. A versenyzők saját belátásuk szerint, a legkülönfélébb oldalról foghatják meg a rendezvény mindennapjait, ahol mind a mérkőzések, mind a fesztivállal egybekötött kulturális programok figyelemre méltóak. Az indulók fantázia szabadon szárnyalhat, nincsenek megkötések.

A verseny győztese a totalsport.hu felelős szerkesztője által mentorált cikket jelentethet meg a Youth Footbal Festival legnagyobb hírértékkel rendelkező eseményéről. Továbbá a totalsport.hu szerkesztőségének gyakornokaként az olimpia ideje alatt publikálhat a weboldalon.

Akik belevágnak a blogolásba, előre készüljenek, hogy illusztris nevekből álló zsűri bírálja el írásaikat. A háromfős bizottság tagjai: Rácz Felix [a Félix Promotion alapítója és ügyvezetője], Berki Krisztián [kétszeres világbajnok, hatszoros Európa bajnok tornász] és Nagy-Pál Tamás [a totalsport.hu felelős szerkesztője].

A kaposvári utánpótlás torna már második állomás a blogversenyben, mert a múlt hét végén, a Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhéten indult el a kezdeményezés. A sport007.hu oldalán a blogokat böngészve azon gondolkoztam, hogy remek az alapötlet és biztató a kezdeményezés. Mindenki szereti megfogalmazni a saját véleményét egy-egy izgalmas esemény vagy kiugró eredmény kapcsán, mindenki élvezi, amikor egy kicsit „sportriporterkedhet”. Ha az olimpia idejére sikerül a kezdeményezésnek nagyobb teret hódítani, akkor biztos vagyok benne, hogy sok érdekes bejegyzést olvashatunk majd az ötkarikás játékokról, és talán néhány állandó bloggerrel is gazdagodhat az online sportmédia. Sőt a versenyt egy kicsit tovább gondolva, azt is el tudnám képzelni, hogy a sportkommunikációs képzéssel foglalkozó iskolák, akár kötelező feladatként is átemeljenek hasonló kezdeményezéseket a tanterveikbe.

Végezetül a verseny kapcsán egy kis kitekintő. Érdekesség, hogy blogíróverseny ötletgazdája, az a Pelyhe Dávid, aki az előző Sportsmarketing Meetupnak az expo részén találkozott először a Félix Promotion standjánál a cég képviselőivel. A beszélgetésük eredménye a közös együttműködés és a blogverseny megszületése lett.

A blogíróversenyen való részvétel feltételeit a Youth Football Festival Facebook-oldalán találják meg az érdeklődök.

Forrás: sport007.hu, facebook.com/Youth-Football-Festival-Kaposvar-Hungary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Bemutatták a londoni olimpia hivatalos dalát

A nemzetközi Olimpia Bizottság [NOB] bemutatta a londoni olimpia hivatalos dalát. A Survival címet viselő szerzeményt a Muse angol rock...

Close