olimpia, Sportmarketing — 2012/07/12 at 08:00

Bemutatták a londoni olimpia hivatalos dalát

by

A nemzetközi Olimpia Bizottság [NOB] bemutatta a londoni olimpia hivatalos dalát. A Survival címet viselő szerzeményt a Muse angol rock zenekar jegyzi.

A világhírnévnek örvendő brit Muse zenekar kifejezetten a londoni olimpiai játékokra írta a Survivalt. Az epikus kórussal megtámogatott rock dal videóklipje már megtekinthető a YouTube videómegosztón. A film egy látványos visszapörgetéssel kezdődik, amely a 2008-as pekingi olimpiától halad az 1896-os athéni játékokig. A klipben végig felemelő olimpiai pillanatok szerepelnek, és megjelenik feliratban az olimpia mottója angolul: Faster, Higher, Stronger [Citius, Altius, Fortius – Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben].

A londoni olimpia hivatalos soundtrackje öt számot tartalmaz majd, élő előadásokat és vadonatúj stúdiófelvételeket egyaránt. A Rock the Games című soundtrack-en a Muse olimpiai dalán kívül szerepel még Elton John és Pnau közös szerzeménye [megjelenés július 16-án], továbbá a Delphic [július 23.], a Chemical Brothers [július 30.] és Dizzee Rascal [augusztus 6.] egy-egy száma. A játékok ideje alatt több meglepetéskoncerttel készülnek a szervezők, olyan csapatok részvételével, mint a Scissor Sisters és a Rizzle Kicks.


A Muse dalát játsszák majd az olimpia során, amikor a sportolók a stadionba lépnek, a díjátadó ceremóniák előtt, vagy televíziós közvetítésekben a játékokról szóló beszámolók alkalmával. A Survivalt egyébként támadások érték a szövege miatt: a bírálók szerint túlzottan a győzni akarást fejezi ki, amely nem illik az olimpiai eszméhez [Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos! – a szerk.].

Forrás: london2012.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A DC Shoes bemutatja, hogyan urald a közösségi médiát

A legújabb vírus videó receptje: végy három, szorosan együttműködő világmárkát [DC, Ford, Monster], közös pontként egy WRC versenyzőt [Ken Block],...

Close