labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/06/27 at 07:55

Briliáns mezmarketing a Parmától

by

Kreatív módon nyúltak a csapat mezéhez az FC Parma marketingesei: az új szezon szerelésébe beledolgozták az összes bérlettulajdonos nevét.

Igazán különlegesre sikeredett az olasz Serie A-ban szereplő FC Parma 2012-13-as szezonra készített garnitúrája. A csapat mezébe beledolgozták valamennyi bérlettulajdonos nevét. A fekete-fehér szerelésen esztétikusan jelennek meg a szürkével felvitt nevek.

Az első, „crociata” becenévre hallgató mez mez boldog tulajdonosa a harmincnégy éves Marco Bottesini, aki egy logisztikai cég alkalmazottja Parmában. Bottesini Parmában él és tíz éve rendelkezik fix hellyel a Tardini Stadion északi karéjában.

A mez a speciális dizájnjának köszönhetően várhatóan megélénkíti a keresletet. A klubnál arra számítanak, hogy minden szezonjegy tulajdonos beszerez majd legalább egy darabot, mert szeretné megkeresni rajta a saját nevét.

Az FC Parma nem az első klub, amelyik ilyen módon ismeri el a legelkötelezettebb szurkolói érdemeit. A spanyol Alaves a 2000-01-es szezonban az UEFA kupa szereplése alkalmából készített ünnepi mezt a bérletesei nevével ellátva.

A tavalyi szezon előtt a Manchester City az Umbroval együttműködve kreált különleges futball felsőt: felvették, ahogyan a szurkolók a kedvenc dalukat, a Blue Moont éneklik az egyik tétmeccsen a stadionban, majd egy zenestúdióban megjelenítették a dal hanghullámainak egyedi grafikus mintázatát, és ezt a motívum állították főszerepbe a Manchester City 2011-2012-es hazai mezének dizájnjában.

Forrás: fcparma.com

3 Comments

  1. Pingback: Zártkapus labdarúgóklubok? | Sportsmarketing

  2. Pingback: Ferenc pápa arcképe díszíti a San Lorenzo mezét | Sportsmarketing

  3. Pingback: Nekünk szurkoló kell! | sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Közösségi Olimpiát rendez a Facebook

Speciális, a szokásos timeline formájú megjelenéstől eltérő Facebook oldalt kapott a londoni olimpia: sportolók, nemzeti olimpiai bizottságok és olimpiai sportágak...

Close