rövidhír, Sportpolitika, többféle sportág — 2012/06/21 at 06:36

Kétnapos sportbiztonsági konferencia Budapesten

by

Sportbiztonsági konferencia kezdődött Budapesten, ahol az öt látvány-csapatsportág biztonsági szakemberei tanácskoznak a témakört érintő újdonságokról, változásokról. A tegnapi nyitónap után, ma folytatódnak az előadások.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] főtitkára megnyitó beszédében elmondta, a sportbiztonság témaköréhez számos terület tartozik és a megoldás kulcsát ezek együttműködésében látja.

Samu István, a konferencia levezető elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség [MLSZ] biztonsági igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, ellenállhatatlan ajánlatot kaptak a MOB-tól a sportbiztonság témakörének feldolgozására, a tanácskozás megrendezésére. „Hatalmas változások mentek végbe ezen a területen: öt törvény módosult, számtalan jogszabály változott vagy jött létre. Úgy gondoltuk, az ezekkel való ismerkedés nem lesz haszontalan” – nyilatkozta Samu.

A MOB sportszakmai főmunkatársa, dr. Bartha Csaba által koordinált eseményen napirendre kerül – a sportbiztonsággal összefüggésben – többek között a sportrendészeti infrastruktúra, a TAO-támogatás szerepe, a jogszabályi változások, a tűzvédelem, a sportrendezvények szervezésének biztonsági feladatai, illetve a futball-huliganizmus. A plenáris előadásokat szekcióülések követik.

A “Szövetségek a biztonságért” elnevezésű szimpóziumot a MOB társaságiadó-kedvezményből [TAO] igényelt támogatásának felhasználásával rendezik meg.

Forrás: mob.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Futballmarketing ferencvárosi módra

A Manchester United globális szinten, az FTC egyelőre csak lokális szinten játszik a futballmarketing ligában. Azt már láttuk, hogy mire...

Close