autósport, rövidhír, Sportpolitika — 2012/06/13 at 08:00

Érdekérvényesítő szervezetbe tömörültek az F1 versenypályák

by

Nagyobb befolyást szeretnének a sportágat érintő döntésekre, ezért ernyőszervezetet alapítottak a Forma 1-ben szereplő versenypályák.

Genfben jegyezték be az újonnan létrehozott Forma-1-es Versenyrendezők Szervezete [Formula One Promoters Association – FOPA] nevű tömörülést. Az érdekérvényesítő csoport vezetője Ron Walker, aki egy személyben az Ausztrál Nagydíj elnöke is.

„Nem igazán volt közöttünk összhang korábban, de ez a szervezet lehetőséget biztosít arra, hogy ez megváltozzon. Rengeteg közös érdekünk van, és fontos, hogy hangot adjunk véleményünknek.”” – nyilatkozta a silverstone-i versenypálya elnöke, Neil England, a Brit Nagydíj helyszínéül szolgáló versenypálya ugyanis szintén csatlakozott a szervezethez.

A tervek szerint a FOPA hasonlóképp működik majd, mint a 2008-ban alakult Forma-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szövetsége [Formula One Teams’ Association – FOTA]. A FOTA részt vesz a 2012 végén lejáró, a csapatok részvétele mellett a televíziós jogdíjak és a versenydíjak szétosztását is rögzítő Concorde Agreement tárgyalásában, valamint a sportágat érintő szabálymódosítások előkészítésében.

Forrás: totalf1.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Foci, sör, popcorn – de kinek?

A labdarúgó Európa-bajnokság kétség kívül az idei legnagyobb esemény a labdarúgásért rajongók számára. A mindennapi összecsapások és az izgalmas mérkőzések...

Close