olimpia, parasport, rövidhír, Sportszponzoráció — 2012/06/05 at 08:00

Pesszimista olimpiai várakozások?

by

A pekingi olimpiai és paralimpiai játékokhoz hasonló eredményeket várnak a honi sportbarátok a Londoni Olimpián résztvevő magyar sportolóktól, derül ki a K&H olimpiai esélyleső eddigi eredményei alapján.

Immáron második állomásához érkezett az olimpiai esélyleső. Szeged után, ezúttal Dunaújvárosban mérték fel az olimpiai és paralimpiai várakozásokat az idei játékokra vonatkozólag. 200 főt meghaladó válasz érkezett a kérdésekre, így a szegedi futónapok közönségével együtt már több, mint 1000 fő vett részt az esélylatolgatásban.

A dunaújvárosi kerékpáros nap válaszadóinak 78 %-a tervezi az olimpia nyomon követését, ami némileg elmarad a szegedi felmérés eredményétől, mivel ott az emberek 87 %-a szándékozik beiktatni az olimpiai programokat a napi tévénézési szokások közé. A dunaújvárosi olimpiai várakozások nem túl optimisták, hiszen a válaszadók 75 %-a maximum 10-12 érmet jósol a magyar csapatnak és 64 %-uk szerint legfeljebb csak 3-4 honfitársunk állhat majd a dobogó legfelsőbb fokán. A szegediekhez hasonlóan a dunaújvárosiak is kajak-kenuban, úszásban, vívásban és vízilabdában számítanak a legtöbb érmes helyre, amely sportágakban az elmúlt öt nyári játékokon is a legeredményesebbek voltak sportolóink.

A paralimpiai játékokat az olimpiánál csaknem 20 %-kal kevesebben: csupán a válaszadók 57 %-a tervezi figyelemmel kísérni. A szegediek érdeklődése a paralimpiai játékok iránt 10 %-kal magasabb volt a dunaújvárosi társaikénál. A válaszadók 62 %-a maximum 9 dobogós helyezést vár paralimpikonjainktól, és szintén 62 %-uk prognosztizál legfeljebb 3-4 aranyérmet, ami nagyságrendileg megegyezik a szegedi kutatás eredményével. A paralimpikonok közül az úszókat, a vívókat és a sportlövészeket tartják a legesélyesebbnek.

Az olimpiai esélyleső szegedi és dunaújvárosi felmérésének összesített eredményei alapján elmondható, hogy a közönség leginkább a 2008-as pekingi olimpiai játékokhoz hasonló eredményt vár a hazai élsportolóktól, vagyis összességében körülbelül 10 éremre, és 3-4 aranyéremre számítanak a legtöbben.

A K&H Csoport 2001 óta a Magyar Olimpiai Csapat Arany Fokozatú Főtámogatója és 2006 óta a Magyar Paralimpiai Csapat Gyémánt Fokozatú Támogatója, illetve ugyanettől az évtől kezdve egyéni támogatásban is részesíti a magyar élsportolókat. Az élsport támogatása mellett kiemelt figyelmet fordítanak a tömegsport támogatására is, aminek keretében 2003 óta olimpiai futónapokat és 2010 óta olimpiai kerékpáros napokat rendeznek az ország több pontján.

Forrás: K&H adatok alapján

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A kelet-európai futball-eb kevésbé vonzó a szponzorok számára

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy milyen kampányokkal készülnek a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra a szponzorok. Ezúttal azt néztük meg, vajon megérte-e...

Close