olimpia, rövidhír, Sportmarketing — 2012/05/28 at 08:00

Doha és Baku ezúttal sem rendez olimpiát

by

Tokió, Madrid és Isztambul maradt versenyben, azaz ötről háromra csökkent azon városok száma, amelyek megrendezhetik a 2020-as nyári olimpiát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] végrehajtó bizottsága a kanadai Québec -en döntött arról, hogy az Isztambul, Madrid, Tokió, Doha, Baku ötösből az előbbi három válhat hivatalos kandidáló várossá, és kezdheti meg a jövő szeptemberig, a helyszínkijelölő Buenos Aires-i közgyűlésig tartó kampányát.

Ami a québec-i határozathozatal menetét illeti, a 12 tagú testület egyhangúan [12:0] támogatta Tokió és Madrid törekvéseit, míg Isztambul egy ellenszavazatot kapott [11:1]. Doha mellett ugyanakkor csak hárman voksoltak [3:9], Baku pedig egyöntetű elutasításra talált [0:12]. Utóbbi két város korábban a 2016-os játékokra is jelentkezett, és akkor is az előszűrőn vérzett el.

Madrid sorozatban harmadszor, Tokió sorozatban másodszor, Isztambul összességében ötödször pályázik, problémák azonban mindhárom helyszínen vannak. Madridnak a mély spanyol gazdasági válság, Tokiónak az országot sújtó tavalyi földrengés és szökőár, Isztambulnak az esetleges 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra való jelentkezés miatt lehetnek gondjai.

A NOB értékelő bizottsága 2013 februárjában és márciusában tart helyszíni szemléket, majd júliusra készíti el a jelentését. A rendező város kijelölésére szeptember 7-én kerül sor az argentin fővárosban.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Djokovics lecserélte a SergioTacchinit

A férfi tenisz világranglistát vezető Novak Djokovics búcsút intett a Sergio Tacchini márkának és ezentúl a japán Uniqlo ruháit viseli...

Close