parasport, rövidhír, Sportmarketing — 2012/05/23 at 08:00

Tesco-kupon akció a magyar paralimpikonok javára

by

A londoni megmérettetésre 200 forintos kuponok megvásárlásával támogathatják a Tesco vásárlói a magyar paralimpiai csapat felkészülését. Május 21-től hat héten keresztül tart a gyűjtés, a teljes összeget a Magyar Paralimpiai Bizottság kapja.

Aláírta a Tesco vezérigazgatója és a Magyar Paralimpiai Bizottság [MPB] elnöke azt az együttműködést, amelynek keretében az áruházlánc kuponos gyűjtést indít a paralimpiai csapat londoni felkészülésének támogatására.

A korábbi, rendkívül sikeres kuponos gyűjtésekhez képest újdonság, hogy a kuponszelvényeket egyedi sorszámmal látják el, és ezzel a sorszámmal regisztrálni lehet a Tesco külön erre az alkalomra készített Facebook applikációján keresztül. A kampány végén egy szerencsés támogató kétszemélyes londoni utat nyer, belépővel a Paralimpiai Játékok megnyitó eseményére. Az akció keretében a Tesco áruházakban lehet kétszáz forintos kuponokat vásárolni, amelyekkel a vásárlók a paralimpiai sportolók felkészülését támogatják. Az ebből befolyt összeget a Tesco kiegészíti: minden eladott 100 százalék magyar friss tej literje és minden eladott 100 százalék magyar baromfi kilója után újabb egy forinttal segíti a sportolók olimpiai előkészületeit.

„Nagyon fontos szakaszához érkeztünk a londoni felkészülésnek, a sportolóknak minden támogatás számít. Az a célunk, hogy több sportolónk vegyen részt a játékokon, mint 2008-ban Pekingben, ahol harminchárom magyar versenyző vett részt. Az MPB elkötelezett a tiszta versenyek mellett, sportolóinkat folyamatosan doppingellenőrzésen vesznek részt, az eddigi közel 100 vizsgálat költségeit a minisztérium állta.” – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. „A Tesco kuponos gyűjtésének azért örültünk nagyon, mert abban is segít, hogy sportolóink és eredményeik szélesebb körben ismertté váljanak.”

„A Tesco jelenleg több mint 1 200 megváltozott munkaképességű alkalmazottat foglalkoztat. Úgy gondoljuk, hogy mind számukra, mind a többi 22 000 munkavállaló számára kiemelten fontos az esélyegyenlőség ügye, és ezt azzal is szeretnénk megmutatni, hogy segítjük a paralimpikonok felkészülését. A paralimpikonok mindenki számára példaképek, minden nap le kell győzniük a nehézségeket, hogy minél teljesebb életet tudjanak élni.” – tette hozzá Gerard Gray, a Tesco vezérigazgatója.

Iglódi-Csató Judit elmondta, hogy eddig karácsonykor, illetve egy-egy természeti katasztrófa után szerveztek hasonló akciót. A Tesco legutóbb az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyűjtését támogatta hasonló módon. Akkor 20 millió forint gyűlt össze a kuponok megvásárlásából.

A kuponos gyűjtést a kampány arcaként támogatja Sors Tamás úszó, paralimpikon és Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakozó is. Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára is részt vett a sajtótájékoztatón, és üdvözölte a megállapodást. Mint mondta, a kormány a lehetőségeihez mérten mindent megtesz azért, hogy megfelelő körülményeket biztosítson az olimpiai és paralimpiai felkészüléshez, ugyanakkor óriási szükség van a támogatókra is.

Forrás: hparalimpia.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mobilalkalmazás a foci-eb-re a Sanomától

Mobilalkalmazásokkal készül a Sanoma az Európa Bajnokságra. A Foci EB 2012 app minden követni kívánt meccsről szöveges formában, élőben közvetít.

Close