rövidhír, Sportmarketing, többféle sportág — 2012/05/20 at 17:42

Sportmenedzsment 2.0, avagy a sport betörése a közösségi hálóra

by

2012-re a mindennapjaink részévé vált az internet, ezen belül is egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a közösségi média. Ki ne hallott volna már a Facebookról és társairól. Beépült az életünkbe, új értelmet nyertek olyan szavak, mint például a „like”.

Jelenleg a marketing egy új korszakváltásban van, a digitális marketing hajnalát éljük. A közösségi média nem csak kapcsolatépítésre, kapcsolatok fenntartására alkalmas, hanem kiváló terep márkaépítésre, hűségnövelésre, emocionális kapcsolatok kialakítására és így végső soron profitszerzésre is. Természetesen a sport sem szeretne kimaradni a közösségi média adta lehetőségek kihasználásából, így szereplői is elkezdték használni a webkettes platformokat. Magyarországon ez azonban még gyerekcipőben jár, számos rossz példát látni.

A Sport540 Akadémia első rendezvénye, a „Sportmenedzsment 2.0, avagy a sport betörése a szociális hálóra” című workshopja ezen kíván segíteni, így járulva hozzá a magyar sport fejlődéséhez. A szervezők kitörési pontot látnak a közösségi média professzionális használatában, így a workshopon szó lesz honlapról, mobilról, közösségi oldalakról, részletesen a Facebookról, valamint egy valós esettanulmány is bemutatásra kerül.

Az előadók sorában találjuk Várkonyi Ádámot, a Videoton FC kereskedelmi és marketing igazgatóját. A stratégiai marketingesként végzett szakember kilenc évet töltött felsővezetőként a távközlési szektorban, ahonnan 2009-ben igazolt a Videoton FC-hez. Nevéhez kötődik a klub arculatának és kommunikációjának megújítása, melyet intenzív online és offline márkaépítéssel, és a szurkolói közösség megerősítésével valósított meg. A marketingkommunikáció mellett a kereskedelmi területek fejlesztését is irányítja.

Szintén jelen lesz Fazekas László, a HD Group Kommunikációs Ügynökséghez tartozó brandapps™ divízióvezetője, Az Év Honlapja online marketingkommunikációs verseny szakmai zsűrijének tagja. Számos, szakmailag is elismert és díjazott project vezetője és résztvevője.

A workshop vezető előadója Zsiros Mihály sportmenedzser, a Sport 540 Sportmenedzser Egyesület elnökségének tagja, aki bízik abban, hogy a gyakorlatban is használható tudást sikerül átadni, és kezdeményezéssel pozitív változás indul el a magyar sportban.

A rendezvény számot tarthat minden leendő és jelenlegi sportszervező, sportmenedzser, illetve sportoló érdeklődésére, aki maga kezeli honlapját, közösségi oldalait.

Helyszín: Tolerance-Training oktatóterem, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 56.
Időpont: 2012. május 22., kedd 16:30 – 20:10

További részletek: sport540.hu/Akadémia
Regisztráció: sport540.hu/Akadémia/regisztráció

Forrás: sport540.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Napenergiával működő stadionok készülnek a brazil futball vb-re

Brazíliában a labdarúgó világbajnokságra felújított stadionok többségében napelemekkel fogják fedezni a létesítmény áramszükségletét.

Close