olimpia, rövidhír, Sportpolitika — 2012/04/27 at 08:00

Budapesten üléseznek az olimpia mozgalom európai vezetői

by

Megkezdődött Budapesten az Európai Olimpiai Bizottság [EOC] 33. szakmai konferenciája. A háromnapos rendezvény házigazdája a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB].

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium [NEFMI] közleménye szerint a tanácskozást Czene Attila sportpolitikáért felelős államtitkár nyitotta meg, és beszédében kiemelte, a magyar kormánynak fontos a sportszervezetek, azaz a nem-kormányzati szektor képviselőinek meghallgatása.

„Magyarország irányítói bizonyították is ezen véleményüket, amikor 2012. január elsejével az Országgyűlés új Sporttörvényt fogadott el – fogalmazott. – A kormány ezzel úgymond letisztázta az állami és a civil feladatokat. Visszaadta a sportszakmai döntések meghozatalának jogosítványait oda, ahová az való, a sportszakma kezébe, s a kormányzati szintérre, az állami sportirányítás kezébe a valós és elidegeníthetetlen állami feladatokat koncentrálta.”

Czene a megnyitó beszédének zárásaként, az EOC munkájára utalva jelezte, „Európának szüksége van egy ilyen koordináló szervezetre.” A testület a megnyitón elismerésben részesítette Czene Attilát és Borkai Zsoltot, a MOB elnökét.

Amint arról korábban beszámoltunk, az EOC 33. konferenciáján a 49 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a nemzetközi és a kontinentális olimpiai bizottságok vezetői, képviselői, valamint társ- és sportszervezetek vesznek részt.

A hivatalos program szerint a Hilton Hotelben tartott csütörtöki plenáris ülés és az azt követő sajtótájékoztató után ma reggel 9 órától folytatódik a plenáris ülés, 14:30-tól pedig munkaértekezleteket tartanak. Szombaton reggel ismét plenáris üléssel kezdenek a résztvevők, akik délután Gödöllőre utaznak a Nemzetközi Fair Play Bizottság díjátadó ünnepségére, amely 18 órakor kezdődik a kastélyban.

Forrás: MTI
Fotók: mob.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing kampánnyal ünnepli 20 éves születésnapját a Premier League

A Premier League a szponzoraival összefogva indított útjára ünnepségsorozatot a két évtizedes fennállása alkalmából.

Close