olimpia, rövidhír, Sportpolitika — 2012/04/19 at 08:00

Európai olimpiai konferencia Budapesten

by

Újabb sportdiplomáciai siker: április végén, utoljára a nyári ötkarikás játékok előtt, hazánkban ülésezik az Európai Olimpiai Bizottság.

Budapest ad otthont az Európai Olimpiai Bizottság [EOC] 33. szakmai konferenciájának. Az április 26. és 28. között tartandó rendezvényen a 49 európai tagállam delegáltjai, vezetői, az olimpiai szervezőbizottságok, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] és az EOC vezetői, képviselői, valamint nemzetközi társ- és sportszervezetek vesznek részt. A házigazda szerepét a Magyar Olimpiai Bizottság [MOB] tölti be.

Komoly sportdiplomáciai sikernek könyvelhető el, hogy az EOC konferenciája három hónappal a londoni olimpia előtt hazánkba látogat. A Londoni Olimpia Szervezőbizottsága [LOCOG] utoljára egyeztet a nyári játékok előtt az európai tagországok vezetőivel, ezért az aktuális olimpia előkészületei tulajdonképpen Budapesten zárulnak le.

A program részeként az EOC fórumon értekeznek Szocsi [a 2014-es téli olimpia rendezője] és Nanjing [a 2014-es ifjúsági olimpiai házigazdája] képviselői is. A Nemzetközi Fair Play Bizottság 2011. évi díjainak ünnepélyes átadására szintén a szakmai konferencia keretein belül kerül sor, amelynek helyszíne a Gödöllői Kastély.

A rendezvénynek köszönhetően Magyarországra látogat többek között Patrick Hickey, az EOC elnöke, Raffaele Pagnozzi, az EOC főtitkára, valamint a NOB és a LOCOG képviselői is.

Forrás: mob.hu

One Comment

  1. Pingback: Budapesten üléseznek az olimpia mozgalom európai vezetői | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Idegenben aktiválja a szponzorációt a Sao Paulo FC

Meghosszabbította szerződését a Sao Paulo FC a helyi nyelviskolával. A kapcsolat különlegessége, hogy a megszokottól eltérően a felek nem a...

Close