olimpia, rövidhír, Sportmarketing — 2012/04/05 at 08:00

Az olimpia a játékkonzolokon is hódít

by

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviseletében az International Sports Multimedia kötött szerződést az ötkarikás játékok hivatalos játékszoftverének fejlesztésére és kiadására. A program PC-n, Playstationön és X-box-on is megjelenik.

2020-ig meghosszabbította együttműködési megállapodását az International Sports Multimedia [ISM] a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal [NOB], így a következő nyolc évben is licensztulajdonosa marad az ötkarikás játékok interaktív játékszoftverének. A szerződés értelmében az ISM fejlesztheti és adhatja ki az olimpia hivatalos videojátéka mellett, a közösségi média platformokra szóló, valamint a mobileszközökre optimalizált verziókat, továbbá böngésző alapú multisport mini-játékokat is publikálhat.

A London 2012 – The Official Video Game of the Olympic Games címet kapott sportjáték júniusban kerül a piacra. A PC-re is megjelenő programban 30 sportágban lehet bizonyítani az élethű olimpiai helyszíneken. A konzolosoknak az alapcsomagon kívül egy-egy plusz sportág is jár – Xbox 360-on röplabda a Kinect miatt, PlayStanion 3-on 25 méteres célba lövés a PS Move-ra. Különlegességet jelent, hogy a sorozat történetében először online játékra is lehetőség lesz.

A London 2012 Olympic Games újra összehozza a Nintendo Wii konzolon az ikonikus karaktereknek számító Mariot és Sonic-ot, ráadásul a legújabb változat már 3D-ben is élvezhető lesz. A 2008-as pekingi olimpiára kiadott Mario & Sonic szériából több mint 19 millió példányt értékesítettek világszerte.

Néhány kép ízelítőül a videojátékokból:

Forrás: aroundtherings.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

NB I-es mezszépségversenyt rendez a Sport TV

Különleges mezszépségversenyt rendez a Sport TV Harmadik Félidő című műsora. Az OTP Bank Liga 16 csapatának szerelésébe egy-egy modell bújik,...

Close