labdarúgás, rövidhír, Sportpolitika — 2012/03/22 at 08:00

Magyarország rendezi 2014-ben az U19-es foci Eb-t

by

Újabb rangos sportesemény otthona lesz Magyarország, miután az UEFA végrehajtó bizottsága isztambuli ülésén úgy határozott, hogy hazánk rendezheti meg a 2014-ben az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságot.

A magyar labdarúgás fejlesztési stratégiájának részeként a szövetség 2012 elején két kontinensviadal lebonyolítási jogát is megpályázta az Európai Labdarúgó Szövetségnél [UEFA]. A végrehajtó bizottság tagjai a szakmai előterjesztések alapján azt a határozatot hozták, hogy a 2014-es U19-es futball Európa-bajnokság Magyarországra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a székesfehérvári Sóstói Stadion, a győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont a legjobb európai U19-es válogatottak kontinesviadalának.

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, és a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az tornának.

2014-ben nem ez lesz az egyetlen kiemelkedő sportrendezvény Magyarországon, ugyanis a női kézilabda Európa-bajnokságnak is otthont adunk. Hazánk 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a futsal Eb-t rendezte meg sikerrel.

Forrás: mlsz.hu

One Comment

  1. Pingback: UEFA-U-19-Europameisterschaft 2014 in Orbáns Stadion in Felcsút | Pusztaranger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hollywoodi stúdió készít animációs filmet az IndyCarról

Egész estés animációs filmet készít a DreamWorks az IndyCar szériáról. A hiteles ábrázolás érdekében a produkcióban együttműködik az autóverseny-sorozat vezetősége,...

Close