autósport, rövidhír, Sportmarketing — 2012/03/21 at 08:00

Hollywoodi stúdió készít animációs filmet az IndyCarról

by

Egész estés animációs filmet készít a DreamWorks az IndyCar szériáról. A hiteles ábrázolás érdekében a produkcióban együttműködik az autóverseny-sorozat vezetősége, valamint a legendás Indianapolis Motor Speedway szakembergárdája.

Az IndyCar széria igazgatója, Randy Bernard egy éve nyitotta meg a sportág első hollywoodi irodáját, aminek máris megvan az eredménye: 2013-ban egy egész estés animációs film kerül a mozikba a versenysorozatról. A Turbo címet viselő alkotás egy közönséges éti csiga álmainak valóra válását mutatja be. A sztori szerint Turbo sebesség iránti megszállottsága különccé teszi őt a lassú, elővigyázatos csiga társadalomban, mígnem egy szép napon egy baleset következtében hihetetlen gyorsaságra tesz szert. Turbo felkerekedik, hogy végrehajtsa küldetését és példaképéhez, az ötszörös bajnok Guy Gagne-hoz hasonlóan megnyerje az IndyCar sorozat leghíresebb futamát, az Indy 500-at.

A hiteles ábrázolás érdekében a Dreamworks Pictures együtt dolgozik az IndyCar csapatával és az Indy 500-nak otthont adó Indianapolis Motor Speedway szakembereivel. A szervezetek közötti munkakapcsolat a helyszínek valósághű modellezésén kívül a marketing és PR tevékenységre is kiterjed. Az animátor csapat technikai konzultánsa pedig az Indy 500 kétszeres bajnoka Dario Franchitti lesz, akinek kikérik a véleményét csiga alakjáról és méretéről, valamint olyan részletekről, hogy a főhős hogyan kezelje a sebességet, hogyan kanyarodjon. A film érdekessége, hogy valós Indycar szponzorok is láthatók lesznek az alkotásban.

A DreamWorks Pictures olyan megaprodukciókat készített eddig, mint a Shrek, a Madagaszkár, vagy a Kung Fu Panda. A 2013. július 19-én debütáló Turbo sem fog kilógni a sorból: többek között Ryan Reynolds, Paul Giamatti, Samuel L. Jackson, Snoop Dogg és Michelle Rodriguez kölcsönzik a hangjukat szereplőknek.

Az IndyCarban a Forma 1-hez hasonlóan nyitott karosszériájú, együléses, épített autókkal versenyeznek. Története az 1900-as évek legelejére nyúlik vissza: már 1902-ben is rendeztek kezdetleges sorozatot, de az első igazi szervezett bajnokság 1916-ban indult útjára. Az IndyCar párhuzamosan fejlődött az F1 Grand Prix versenyekkel és az autók felépítése a két szériában az évtizedek során hol nagyon, hol kevésbé hasonlított egymásra. Az IndyCar legfontosabb versenye az indianapolisi 500 mérföldes futam [Indy 500], amelyet 1911-ben tartottak meg először. Az Indianapolis Motor Speedway 257 ezer néző befogadására alkalmas.

Forrás: autoweek.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

750 millió dollár bevételt terveznek a merchandisingból a riói olimpián

A 2016-os riói olimpia szervezői útjára indították a rendezvény licensz-programját. A hivatalos termékek értékesítéséből 750 millió dollár jövedelemmel számolnak.

Close