olimpia, rövidhír, Sportszponzoráció — 2012/03/15 at 08:00

Épül a világ legnagyobb McDonald’s étterme

by

A világ vezető gyorséttermi hálózata a 2012-es Londoni Olimpia egyetlen márkázott élelmiszer szolgáltatója, amely ellátja élelemmel a versenyzőket és a nézőket egyaránt.

A McDonald’s 1976-ban vált az olimpia hivatalos szponzorává és egy hosszú távú elkötelezettség mellett tette le a voksát, amelyet az év eleji Ifjúsági Olimpián nyomatékosított is. Az innsbrucki eseményen a cég meghosszabbította a szponzorációs szerződést a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal [NOB] 2020-ig, egy 100 millió dolláros kontraktus keretében.

A McDonald’s négy új helyszínen várja majd a vendégeket: egy étteremmel az olimpiai faluban, eggyel a médiaközpontban és kettővel az Olimpiai Parkban, amelyek közül az egyik a világ legnagyobb, szabadon álló McDonald’s étterme lesz. 3000 négyzetméter alapterületen, két szinttel és 1500 férőhellyel várja majd az éhes vendégeket. Az étteremben közel 500 alkalmazott, várhatóan 50 000 Big Mac-et, 100 000 adag sültburgonyát és 30 000 pohár shaket fog szervírozni. Összességében az olimpia és a paralimpia 29 napja alatt 1, 75 millió darab menü felszolgálásáról szólnak az előrejelzések.

A napokban Sebastian Coe, a londoni szervezőbizottság [LOCOG] elnöke kiállt a gyorséttermi lánc mellett, annak ellenére, hogy a kritikusok hangsúlyozták a felszolgált ételek miatti egészségtelen táplálkozást. „Hatalmas hozzájárulás az, amit a McDonald’s tesz a sportért és a mezőgazdaságért szerte Nagy – Britanniában.” Coe 300 millió fontról beszélt, amivel a vállalat évente hozzájárul a brit mezőgazdaság költségvetéséhez.

Kitörve az egészségtelen étel megbélyegzésből a Londoni Olimpián először, a Happy Meal menükhöz gyümölcs-, zöldség, illetve tejtermék választási opció áll majd az emberek rendelkezésére.

Forrás: insidethegames.biz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az adidas a rekord profit ellenére is óvatos

Az adidas 671 millió euró profitot jelentett a 2011-re vonatkozóan. A német sportmárka vezetői mégis óvatosan fogalmaznak, és egy számjegyű...

Close