kézilabda, rövidhír, Sportpolitika — 2012/02/24 at 09:47

Együttműködési megállapodás a Győr és a Szeged között

by

A két, nagy múltú kézilabda klub a napokban kooperációs szerződést kötött. Az elitklubok között még soha nem volt ehhez hasonló egyedi összefogás, amely a csapatok tudástranszferét hivatott előidézni.

A megállapodás alapvető célkitűzései között szerepel a felnőtt és utánpótlás csapatok hazai, illetve nemzetközi eredményességének maximalizálása, és a klubok hatékonyabb működtetése. Mindkét vezetőség számára fontos lépés a másik tudásának a feltérképezése és kielemzése. A szegedi menedzsment fő iránya a győriek világszintű utánpótlásrendszerének a tanulmányozása, illetve átvétele. A Győr az évek óta működtetett akadémia rendszer segítségével – mely során a kézilabdát beépítik az iskolai elfoglaltságok közé – számos tehetséget adott a magyar és a nemzetközi kézilabdázásnak.

Ezzel szemben a Győri Audi ETO törekvéseit – a nemzetközi férfi versenyrendszerben évek óta jelen lévő Pick segítségével – a női kézilabda versenyrendszer fejlesztéséhez szükséges know-how elsajátítása jelenti. A férfi és női kézilabda Bajnokok Ligájának alapvető számadatai között – mint az élő és televíziós nézettség, a televíziós jogdíjak, a győztesek díjazása, stb. – tízszeres a szorzó figyelhető meg a férfiak javára. A férfi ágazat ezen kiváló mutatói többek között az Európai Kézilabda Szövetség [EHF] hosszú távú, tudatos stratégiájának tudható be, melyből fakadóan idén már névadó szponzorral is rendelkezik a sorozat.

A két csapat együttműködésének területei a hazai és nemzetközi pályázatokkal kapcsolatos tudásátadásra, illetve a gazdasági, adózási, infrastrukturális, támogatói know-how kölcsönös átadására is kiterjednek.

Forrás: kezilabda.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nike+ FuelBand – futurisztikus fitnesskarkötő

Hódít a Nike legújabb innovációja, a FuelBand. A LED kijelzővel ellátott karkötő mindenfajta mozgást lekövet és ezekből pontokat számol, így...

Close