labdarúgás, rövidhír, Sportmarketing — 2012/01/27 at 09:27

A Barcelona emlékhelyek kialakítását tervezi a Camp Nouban

by

A Barcelona olyan terület építésére kötött megállapodást, ahol elhunyt klubtagoknak állíthatnak emléket a Camp Nouban.

Toni Freixa, a katalán klub vezetőtestületének szóvivője jelentette be a GIEM Sports-szal aláírt szerződést, amelynek keretében emlékhelyeket alakítanak ki elhunyt klubtagok számára a csapat szentélyében, a Camp Nouban. A terület a stadion oldalszárnyában, a lelátó alatt kap helyet és a GIEM Sports az építési munkálatok mellett az emlékhelyek értékesítéséért és menedzseléséért is felel.

Freixa ismertette a projekt két okát. Az egyik indok közösségi, a klubtagok és az egykori játékosok igényének tesznek eleget, akik a földi létük után is szeretnék folytatni a Barcelonához fűződő szoros kapcsolatukat. A másik ok gazdasági, hiszen az emlékhelyek hasznosítása 6 millió euró bevételt jelenthet az egyesület számára.

A kezdeményezés azon alapul, hogy Barcelonában jelenleg a temetkezési szolgáltatások 43 százaléka hamvasztás. A rendelkezésre álló terület a munkálatok befejeztével 900 négyzetméter lesz, amely 17.085 urna befogadására alkalmas, de már az első szakasz végén is 10 ezer klubtag, vagy támogató örökítheti meg a nevét a Camp Nouban. A projekt nem egyedülálló Spanyolországban, a katalán klub az Atletico Madrid, Real Betis, Espanyol hármashoz csatlakozik a különleges lehetőség kihasználásában.

Forrás: fcbarcelona.com, giemsports.com

One Comment

  1. Pingback: Miből lesz bevétele a stadionjainknak? | Sportsmarketing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Amerika legnagyobb mérkőzése: a Super Bowl

Február 5-én, vasárnap a New England Patriots és a New York Giants összecsap a XLVI. Super Bowl alkalmából. Az esemény...

Close