A Betfair monitorozza az olimpiai fogadásokat

by

Egyetértési megállapodást írt alá a Betfair online fogadóiroda a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, hogy átadja az információkat, ha gyanús téteket talál bármilyen eseménnyel kapcsolatban a londoni olimpia során.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal [NOB] kötött együttműködés szerint a Betfair online fogadóiroda monitorozza az olimpia fogadásokat, és jelez, ha szabálytalan vagy gyanús fogadási minták észlel. A megállapodásnak köszönhetően a NOB lekérheti a cégtől a rendellenes fogadásokat kötő számlatulajdonosok adatait és a gyanús tranzakciók részleteit.

A Betfair négy évvel ezelőtt, a pekingi olimpia kapcsán is hasonló szerződést kötött a NOB-bal. A fogadóiroda a saját csapata által fejlesztett speciális szoftverrel, szakértői bevonásával és a legmodernebb technológia megoldások segítéségével szűri a gyanús kötéseket. A fokozott elővigyázatosság már csak azért is elengedhetetlen, mert a Betfair minden éremért folyó eseményre kínál majd téteket a londoni olimpia során.

A NOB júniusban szervezett találkozót sport tisztviselők, miniszterek és az Interpol részvételével Lausanne-ban, hogy fellépjen az illegális fogadások ellen. Az összejövetelen a szervezet három szakértői csoportot hozott létre, amelyek a témával kapcsolatos jogalkotási és ellenőrzési folyamatokra, valamint az oktatásra fókuszálnak.

A NOB szabályzata tiltja, hogy a sportolók, edzők, vagy hivatalos személyek fogadásokat tegyenek az olimpia eseményekre.

Forrás: bbc.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Facebook segítségével sikerült az olasz versenyző Dakar indulása

Vasárnap véget ért az 2012-es év egyik legnagyobb rallys eseménye, a Dakar. Az embert próbáló küzdelem számos médiasztárt kreált.

Close