motorsport, rövidhír, Sport PR — 2012/01/17 at 08:00

A Facebook segítségével sikerült az olasz versenyző Dakar indulása

by

Vasárnap véget ért az 2012-es év egyik legnagyobb rallys eseménye, a Dakar. Az embert próbáló küzdelem számos médiasztárt kreált.

Ilyen volt az olasz Manuel Lucchese is, aki 2011 májusában az induláshoz szükséges pénz hiányában regisztrált a versenyre.  Azonban az olasz kreativitásának és a social media erejének köszönhetően, a 23 éves versenyző ott lehetett a dél-amerikai rajtnál.

A szerény költségvetéssel rendelkező motoros, álmai megvalósítása érdekében a Facebookot vette igénybe, és a portál segítségével gyűjtést szervezett a rajongói között. A felbuzdult fanok rövid időn belül összedobták az induláshoz szükséges összeget, így Lucchese elindulhatott a Dakaron. A motoros hálából a versenykabátjára íratta az adományozók nevét és hangsúlyozta, hogy a verseny után odaajándékozza egyes felszereléseit a rajongóinak.

A versenyző a média középpontjába került, hisz számára a részvétel fontosabbnak bizonyult, mint az eredmények, így egyes szakaszokon szüneteket tartott és fényképezgetett, próbálta kiélvezni a páratlan lehetőséget. Számos olasz médiumban figyelmet kapott, így szerepelt a Rai Uno televíziós csatornán, illetve az Il Messaggero újságban is. Megjelenéseit és útját blogjában gyűjtötte össze és emellett még a Twitteren is jelentkezett a verseny alatt.

Lucchese egyébként a 10. szakaszt már nem tudta befejezni, így visszalépett a versenytől, amelyet a motorosoknál Cyril Despres nyert meg, míg az autósok közül a Minivel versenyző Stephan Peterhansel került ki győztesként, immáron tizedszerre.

Forrás: SocialTimes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Michael Johnson végzi a Williams F1 szerelőinek fizikai felkészítését

A Williams F1 együttműködési megállapodást kötött az egykori legendás rövidtávfutó, Michael Johnson cégével, amely a sportolói teljesítmény tökéletesítésre specializálódott.

Close